Conectează-te cu noi

Naţional

Imagini șocante! Tânăr înecat sub ochii prietenilor, la Sovata! Au filmat întreaga scenă, dar n-au intervenit, pentru că au crezut că e o glumă – VIDEO

Publicat acum

pe

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Satu Mare, și-a pierdut viața într-un lac din Sovata, în timp ce prietenii săi, care îi erau alături, au filmat întreaga scenă, dar n-au intervenit pentru că au crezut că e o glumă.

Abia după câteva secunde în care tânărul s-a zbătut în apă un amic a sărit în apă după el, dar era prea târziu. Scafandrii au reuşit să-i recupereze trupul neînsufleţit după 40 de minute de căutări.

Tânărul se afla în vacanţă în staţiunea Sovata, alături de iubita lui şi de un alt cuplu. Martorii spun că a făcut mai multe sărituri în lacul Paraschiva, iar, la un moment dat, nu a mai ieşit la suprafaţă, scrie Adevărul.

În multe cazuri de deces prin înec, alte persoane sunt la câţiva metri distanţă, fără să aibă idee că victima moare lângă ei. Şi asta pentru că nu ştiu la ce să se uite, conduşi de prejudecată că înecul este violent, gălăgios şi evident.

Semnele care anunţă înecul:

 • Capul ţinut în apă, cu gura la nivelul apei
 • Capul ţinut într-o parte, cu gura deschisă
 • Ochii sticloşi, incapabili să se concentreze
 • Ochi închişi
 • Păr peste frunte sau ochi
 • Nefolosirea picioarelor pe verticală
 • Hiperventilaţie şi gâfâială
 • Încercarea de a înota într-o direcţie anume, dar fără progres
 • Încercarea de a se întoarce pe spate
 • Pare că urcă o scară invizibilă

 

Sursa – Adevărul

Naţional

Când va avea loc Black Friday 2018 în România. A fost anunțată data

Publicat acum

pe

Iulian Stanciu, CEO-ul eMag, a anunţat, joi, când organizează compania anul acesta Black Friday şi motivele pentru care a ales această dată.

eMag, cel mai mare retailer online din România în funcţie de cifra de afaceri, organizează anul acesta Black Friday la data de 16 noiembrie.

„Vrem să avem timp ca până la mini vacanţa de 30 noiembrie – 1 decembrie – când va fi, că variază în fiecare an – să livrăm tot. Va fi o singură zi”, a detaliat Iulian Stanciu, CEO-ul eMag.

Retailer-ul online a adus Black Friday în România începând cu anul 2011. Black Friday este o tradiţie în Statele Unite ale Americii, de unde a fost preluată global, fiind folosit de retaileri, atât de cei online, cât şi de cei tradiţionali, pentru a accelera vânzările pentru Crăciun.

eMag a avut, anul trecut, promoţii pentru 543.000 de produse dintre cele peste 2 milioane pe care le avea în ofertă. Anul acesta, la finele lunii septembrie, retailerul avea listate peste 3,15 milioane de produse.

Continuă să citești

Naţional

Cum să alegi o pereche de adidași care arată bine, dar sunt și potriviți pentru tine

Publicat acum

pe

Probabil să alegi o pereche de adidași parte una dintre cele mai banale și ușoare decizii de luat. Vezi care îți plac și îi cumperi, nu-i așa?

Doar că, unii sunt potriviți doar dacă îi folosești la alergat, alții doar pentru fotbal, iar alții sunt pur și simplu pantofi sport pe care îi poți folosi zi de zi sau atunci când pleci într-o vacanță.

De aceea, dacă nu îi alegi corect, poți avea destul de multe probleme de sănătate, de la un simplu discomfort până la probleme ale coloanei.

În articolul de astăzi vei găsi câteva întrebări esențiale pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți vei cumpăra următoarea pereche de adidași.

Este groasă talpa? Cât de bine amortizează?

Atunci când alergi, impactul nostru cu pământul este de 3 ori mai mare decât greutatea corpului. Altfel spus, e ca și cum ai fi de 3 ori mai greu.

De aceea dacă ești în căutarea unor adidași pentru alergat, va trebui să ai grijă să fie unii cu o talpă mai groasă care să amortizeze cât mai bine impactul cu solul.

Dar probabil te întrebi, e același lucru valabil și în situațiile în care nu alergi?

Ei bine, nu. Impactul cu pământul este de doar 1.5 ori greutatea corpului atunci când pur și simplu mergem. Bineînțeles, dacă în timpul zilei stai foarte mult în picioare sau ai foarte mult de mers pe jos, îți vor fi mult mai confortabili o pereche cu talpă de spumă.

Cât de înalt este călcâiul?

La fel ca în cazul de mai sus, înălțimea călcâiului influențează gradul de confort.

Dacă vei folosi adidașii doar pentru alergat, ar fi bine să alegi un model cu călcâiul puțin mai înalt decât restul pantofului pentru a atenua cât mai bine șocurile.

Dacă intenționezi să îi folosești doar pentru treburile de zi cu zi, să spunem așa, și nu ai de umblat în ei 8-10 ore pe zi, poți alege fără probleme un model cu un călcâi de dimensiuni normale.

Cât de flexibili sunt?

Indiferent de activitatea pentru care vor fi utilizați, o pereche de adidași confortabili ar trebui să aibe talpa cât mai flexibilă.

Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, încearcă să te lași puțin pe vârfuri și observă dacă și unde se îndoaie pantoful.

Dacă nu se îndoaie aproape deloc sau dacă se îndoaie foarte greu, ar trebui să mai cauți.

Ce se întâmplă dacă nu sunt flexibili?

Ei bine, e foarte posibil să te doară piciorul și chiar să te jeneze, mai ales în situațiile în care sunt utilizați foarte multe ore pe zi.  

Care este suprafața pe care vor fi utilizați pantofii?

Este foarte important să alegi adidașii în funcție de suprafața pe care îi vei folosi pentru că în funcție de acest aspect diferă și materialul din care sunt făcuți, și implicit și confortul și siguranța ta.

De exemplu, nu ai nevoie de o talpă care să îți ofere tracțiune foarte mare dacă alergi pe un circuit sau pe o suprafață special amenajată pentru alergat pentru că acea suprafață îți va oferi toată siguranța si confortul de care ai nevoie.

Dacă îți place să explorezi „terenuri mai accidentate” în schimb (păduri, parcuri, munți etc.), ar fi indicat ca talpa să aibă aderență crescută.

Ce greutate ai?

Întorcându-ne la un punct discutat anterior, cu cât ești mai greu, cu atât impactul dintre picior și suprafața pe care alergi va fi mai mare.

De aceea, cu cât ai o greutate mai mare, cu atat ar fi indicat să alegi o pereche de adidași cu o talpă mai groasă care să amortizeze cât mai bine șocurile.

Cât de bine respiră materialul din care sunt concepuți?

Materialul din care este făcut o pereche de pantofi nu influențează doar cât de mult vei transpira.

Dacă alegi un material care nu respiră, se creează o presiune asupra vaselor de sânge. În timp, acea presiune poate afecta atât performanța ta, cât și sănătatea ta.

Așadar, ține cont că vei depune destul de mult efort într-o pereche de pantofi sport și ar fi bine să verifici dacă există guri de aerisire speciale.

Concluzie

Alesul unei perechi de pantofi potrivite nu ține doar de design. Trebuie să ții cont atât de scopul pentru care îi vei folosi, cât și de confortul pe care îl dorești.  

Așa că fii sigur că adidașii au:

 • Talpa groasă
 • Respiră
 • Sunt flexibili
 • Și potriviți suprafeței pe care alergi

 

Continuă să citești

Naţional

Cum să pornești un business de organizare de evenimente

Publicat acum

pe

Organizarea evenimentelor a fost și va rămâne mereu un business profitabil. Totuși, această industrie a devenit destul de aglomerată.

De aceea mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi esențiale care să atragi primii clienți.

Învață bazele meseriei de la cei mai buni din industrie

Cel mai rapid (și eficient) mod de a avea succes în orice, este să înveți de la cineva care are deja succes în acea industrie.  

De aceea, înainte de a porni afacerea, ai avea un avantaj foarte mare dacă ai lucra în domeniu pentru o perioadă.

În acest fel vei învăța procese testate, mici trucuri care fac diferența dintre un organizator bun și unul mai puțin bun și bineînțeles, principalele greșeli de evitat.

Dar pe lângă asta mai există un avantaj. Lucrând în domeniu, ai ocazia să colaborezi cu multă lume din industrie, persoane care îți pot deveni primii parteneri atunci când îți vei porni pe cont propriu.  

Creează o imagine vizuală impecabilă

În acest domeniu, felul în care îți prezinți afacerea contează extraordinar de mult.

Indiferent de tipul de eveniment pe care îl organizez, oamenii apelează la tine pentru a le oferi lor o imagine perfectă.

Tocmai de aceea și imaginea brand-ului tău trebuie să fie perfectă. Nu nu poți porni afacerea având un site învechit, un logo demodat sau o imagine de ansamblu care pare creată de un amator.

Deși poate pare superficial, acestea sunt esențiale dacă vrei să atragi clienți, mai ales la început, până vei avea oameni care să te recomande.  

Concepe un plan de marketing realist

Un plan de marketing te ajută să:

 • Îți atingi obiectivele mult mai repede
 • Să îți ofere o imagine de ansamblu care să te ghideze în tot ceea ce faci
 • Să știi exact investiția de care ai nevoie
 • Să găsești oportunități de creștere a afacerii
 • Să poți optimiza afacerea

Cum faci un plan de marketing? Sunt multe de spus pe această temă. Dar iată câteva puncte importante care să te ajute să îl creezi:

 • Definește cine este clientul. Ce nevoi are acesta? Unde este atenția clientului?
 • Setează obiective acționabile și vino cu idei
 • Prioritizează ideile în funcție de potențial și bugetul tău disponibil
 • Implementează sisteme de măsurare pentru a ști ulterior ce funcționează și ce nu
 • Implementează și testează rapid ideile
 • Repetă procesul

Învață tehnici de marketing și vânzări de bază

Orice business vrei să pornești, te vei lovi (foarte des) de situații în care va trebui să îți vinzi serviciul. Va trebui să convingi o persoană de faptul că serviciile tale sunt mai bune decât ale competitorului.

Chiar dacă recomandările sunt cea mai puternică formă de marketing, trebuie să atragi întâi primii clienți care să te recomande ulterior.

De aceea un curs de marketing sau de vânzări în care să înveți cum găsești primii clienți și cum să creezi mesaje convingătoare va fi o investiție foarte utilă.

Asigură-te că ești în deplină legalitate

Chiar dacă la început nu vei avea angajați, ai nevoie de o formă legală, fie că e vorba despre un PFA sau un SRL.

Primul pas pentru a porni o firmă este să alegi un nume pentru societatea comercială și să stabilești numărul de asociați din firmă.

După care va trebui să alegi domeniul principal de activitate și domeniile secundare (codurile CAEN).

În cazul tău, poți alege codul CAEN din grupa 823, ce corespunde activității de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor ȘI/SAU codul CAEN din grupa 932 ce corespunde altor activități recreative și distractive.

Pentru a putea deschide o firmă de organizare de evenimente nu ai nevoie de traduceri autorizate sau alte acte speciale, dar ai nevoie de următoarele documente:

 • Cartea de identitate sau pașaportul asociatului sau asociaților care urmează să înființeze firma nouă precum și a administratorului firmei;
 • Documentele care atestă stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei ai nevoie de actul de proprietate (în cazul în care deții in proprietate un imobil în care va fi stabilit sediul social) sau contractul de închiriere (în situația în care închiriezi un imobil în scopul stabilirii sediului social).
 • Declarație  pe proprie răspundere dată în baza art.15 alin.1 lit.b) din Legea nr.359/2004
 • Redactarea și atestarea declarației pe proprie răspundere potrivit căreia asociații/administratorii îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru exercitarea acestor calități

Bineînțeles, va trebui să consulți cu atenție legislația în vigoare pentru că aceasta se schimbă destul de des și s-ar putea ca unele aspecte să se fi modificat.

Înainte de a începe

Probabil știi deja că industria organizării de evenimente devine din ce în ce mai aglomerată. De aceea recomandările și recenziile sunt probabil cea mai bună metodă de a te face cunoscut și de a câștiga încrederea oamenilor.

Așa că încearcă să oferi de fiecare dată cel puțin 110% valoare, mai ales atunci când pornești.

Iar odată ce ai deja o bază de clienți existenți, încearcă să obții cât mai multe recenzii și recomandări. Acestea te ajută să obții clienți mult mai rapid decât metodele tradiționale de marketing (cum ar fi reclamele, spre exemplu).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare