Conectează-te cu noi

Eveniment

IMAGINI ȘOCANTE – Un cuplu din Dej a scăpat „ca prin urechile acului” de atacul terorist din Barcelona

Publicat acum

pe

O furgonetă a călcat ieri mai multe persoane pe artera pietonală Rambla din Barcelona, informează presa locală în urma unui anunț al poliției.

Atac terorist la Barcelona! 13 persoane au decedat și alte câteva zeci au fost rănite după ce un autovehicul a pătruns în zona pietonală de pe bulevardul Rambla.

O furgonetă — care s-a dovedit a fi închiriată — a parcurs ieri câteva sute de metri în zigzag printre pietonii de pe bulevardul Rambla din Barcelona și s-a oprit practic la intrarea teatrului Liceu. Poliția spaniolă a confirmat că a fost vorba de un act terorist.

Autoritățile au izolat zona, iar stațiile de metrou au fost închise. Presa spaniolă a relatat și despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere. Martorii oculari au vorbit despre panica creată la fața locului, oamenii fugind pentru a se adăposti.

13 persoane au fost ucise în urma atacului premeditat și alte cel puțin 80 au fost rănite.

Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de la Barcelona.

Printre victime se află și doi români, dar și cetăţeni din Franţa, Germania, Spania, Olanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia şi Algeria.

Două persoane din Dej, Alin și Daiana, un cuplu de tineri căsătoriți aflați la muncă în Barcelona urmau să intre în tură la ora 22:00 și intenționau să treacă exact prin locul unde teroriștii au semănat panică.

Atentat pe strada unde lucrez eu, pe bulevardul Rambla, au murit oameni, e nebunie aici. Peste cateva ore intram la lucru fix acolo unde a fost atentatul. Suntem bine!”, ne-a scris aseară Alin, atașând și câteva imagini surprinse de un trecător la doar câteva minute după producerea nenorocirii.

Centrul american de monitorizare a site-urilor de internet jihadiste SITE a preluat un comunicat al agenției de propagandă a SI, Amaq, care arată că „atacatorii de la Barcelona erau soldați ai Statului Islamic”, iar „operațiunea a fost efectuată ca răspuns la apelurile de lovire a statelor din coaliția internațională anti-jihadistă”care acționează în Siria și Irak.

ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER