Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

În cât timp vor putea zbura clujenii direct de pe Aeroportul Internațional Cluj spre New York

Publicat acum

pe

Aeroportul din Cluj, al doilea din ţară, operează în prezent zboruri către 43 de destinaţii spre 20 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, fiind conectat la marile hub-uri europene, potrivit site-ului monitorulcj.ro.

Cu un trafic de pasageri mereu în creştere – pentru 2017 se estimează un trafic de 3 milioane de pasageri – întrebarea de pe buzele tuturor este când vor fi disponibile zboruri directe Cluj-SUA.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, este optimist şi spune că în 5-6 ani vom avea zboruri directe către oraşe din Statele Unite ale Americii.

Direct, în momentul de faţă, nu putem pentru că nu ne permite lungimea pistei. Pista actuală de 2100 metri are capacitate portantă pentru Boeing 747, aproximativ 400 de tone, dar nu este lungimea suficientă. Odată cu devierea râului Someş, vom avea o pistă de aproximativ 3400 de metri şi vom avea zboruri directe Cluj-New York pentru că avem potenţial suficient. Doar pista ne împiedică, potenţial avem. Noi suntem convinşi, având în vedere că doar o porţiune din Someş mai trebuie deviată, eu estimez că în 5-6 ani vom avea zboruri directe Cluj-New York”, a spus Ciceo la o emisiune la postul de televiziune NCN.

El a explicat că partea de Someş dinspre oraş şi înspre Apahida este deviată, rămând doar porţiunea din mijloc „care ne interesează”.

Potenţial pentru zborurile intercontinentale este dovedit şi de zborurile foarte bune pe care le avem la Dubai şi Tel Aviv. Din analizele noastre Cluj-New York, Cluj-Montreal, ar fi cele mai fezabile şi garantăm că odată cu inaugurarea pistei de 3400 metri vom inaugura şi aceste zboruri”, a mai spus directorul aeroportului clujean.

Cât despre investiţii, Ciceo a spus:

S-ar putea să avem şi un terminal cu burduf, dar pe foarte multe aeroporturi avionul Boeing 747 nu te duce la burduf, dar nu va fi o problemă să avem un terminal cu burduf. Ne gândim deja la un nou terminal, capacitatea actuală duce până la aproximativ 3,5 milioane de pasageri. Am început să extindem platformele de parcare aeronave, continuăm cu dezvoltarea infrastructurii. Avem o creştere importantă a traficului pe aeroport. În 2016, am avut 1,8 milioane depasageri. În 2017, avem 7 destinaţii noi şi ne aşteptăm la o creştere a traficului de cel puţin 50%. Vom avea cel puţin 2,7 milioane de pasageri. În aprilie 2017 faţă de 2016, avem 100.000 de pasageri în plus, o creştere cu peste 79%. 25.000 de pasageri doar pe zborurile interne, datorită competiţiei şi companiilor aeriene. Avem creştere importantă şi pe zborurile internaţionale. În configuraţia actuală, aeroportul îşi atinge limitele în aproximativ 3 ani. În prezent, putem să reamenajăm, moroc că avem termina pe structur metalică, dar deja avem planuri să pregătim capacitatea viitoare de aproximativ 7-8 milioane de pasageri. Ne trebuie un nou terminal de pasageri, înseamnă că ne trebuie parcare aeronave, ne trebuie bretele. Aeroportul e foarte greu de relocat. Ar fi fost preferabil să fie în afara oraşului, dar nu asta este problema”, a mai spus Ciceo.

Potrivit acestuia, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va avea în 2017 venituri proprii de 22 milioane euro.

 

Sursa – monitorulcj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER