Conectează-te cu noi

Naţional

Încă o persoană a murit din cauza RUJEOLEI. Numărul total al deceselor a ajuns la 23

Publicat acum

pe

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că încă o persoană a murit din cauza rujeolei, astfel numărul deceselor a ajuns la 23, cei mai mulţi fiind copii nevaccinaţi. În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 230 de cazuri noi, judeţul Caraş Severin fiind cel mai afectat.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese (7 în jud. Timiş, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Satu Mare şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul INSP.

Cel mai afectat judeţ este Caraş Severin, unde peste 960 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă. În Timiş sunt 950 de persoane bolnave, iar în Arad, peste 830.

Din numărul total de bolnavi, mai bine de jumătate, adică peste 2.800 de persoane, sunt copii cu vârsta până în 4 ani, iar alţi 870 de copii îmbolnăviţi au între 5 şi 9 ani.

Ministerul Sănătăţii explică faptul că lipsa vaccinării a fost cauza principală a izbucnirii epidemiei de rujeolă la noi în ţară, în toamna anului trecut.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER