Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Încă un deces din cauza GRIPEI în județul Bistrița-Năsăud! Bilanțul morților a ajuns la 25

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Două noi decese din cauza gripei au fost confirmate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în județele Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, este vorba despre o femeie de 64 de ani din județul Bistrita-Nasaud, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmata cu virus gripal tip A, despre o femeie de 66 de ani, din județul Caraș-Severin, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Autorităţile sanitare au declarat oficial epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor a ajuns la 18, iar numărul infecțiilor respiratorii a crescut alarmant.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii și pneumonii) înregistrate săptămâna trecută a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (145.622) și cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (102.981). Au fost raportate 38 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 23 mai multe (de 2,5 ori mai multe) față de săptămâna precedentă și cu 42 mai puține (de două ori mai puține) față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 94 de decese confirmate cu virus gripal (de 5,2 ori mai multe decât în actualul sezon), din care 73 tip A, subtip (H1)pdm09, 10 subtip H3, 10 A nesubtipat și o coinfecție de A(H1)pdm09+AH3.

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER