Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

INCENDIU uriaș la o hală din Nepos, intervenție extrem de grea pentru pompieri – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

În această dimineață, în jurul orei 01.35, dispeceratul integrat I.S.U. SAJ – Bistrița – Năsăud a fost informat, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că pe raza localității Nepos a izbucnit un incendiu la o hală de materiale electrice.

La fața locului s-au deplasat de urgență cinci echipaje de pompieri năsăudeni, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala de intervenție la înălțime și un echipaj de prim-ajutor SMURD, precum și autospeciala de primă intervenție și comandă din cadrul subunității năsăudene. Pompierii voluntari din cadrul SVSU Feldru au sprijinit și ei intervenția cu un echipaj care încadrează o autospecială de stingere.

În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat la hala de depozitare instalații festive în care erau garate și cinci autoutilitare cu braț cu nacelă. Ardea acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 400 de m pătrați, aparatură de măsură și control, instalații festive de iluminat, un generator electric, pompa de la un rezervor cu motorină, în totalitate trei autoutilitare și celelalte două în procent de aproximativ 30%. 

Prin limitarea propagării incendiului la vecinătați, pompierii militari năsăudeni, pompierii voluntari din Feldru și personalul care își desfășoara activitatea în obiectivul respectiv au reușit protejarea celei de-a doua hale, ce se întinde pe o suprafață de 400 mp, situată în apropierea celei curpinse de flăcări, în care erau depozitate instalații festive de iluminat și un rezervor cu motorină de 5000 l, precum și biserica ortodoxă, dispensarul medical și o clădire ce aparține primăriei.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, ținând cont de faptul că, în paralel cu operațiunile de localizare și lichidare a focarelor, a fost necesară protejarea continuă a rezervorului de combustibil, cu perdea de apă, pentru împiedicarea producerii unei deflagrații.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la instalația electrică a unei autoutilitare garate în hala cuprinsă de incendiu. Forțele de intervenție au fost retrase succesiv, după lichidarea focarelor și evacuarea bunurilor din zone de risc în jurul orei 05.30.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER