Conectează-te cu noi

Eveniment

EXERCIȚIU | Incendiu VIOLENT la o fabrică din Dej, soldat cu zeci de victime – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, alături de colegii lor din cadrul Detașamentului de Pompieri 1 Cluj-Napoca, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, personal din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și polițiști au intervenit joi dimineață, în jurul orei 10, la o fabrică situată pe strada Henri Coandă din Dej.

Ajunși la locul solicitării, în Parcul Industrial, la o fabrică producătoare de piese auto, pompierii au trecut imediat la identificarea principalelor focare de incendiu și la stingerea lor. În incintă au fost identificate numeroase victime care au suferit arsuri și au fost intoxicate cu fum.

Din fericire, întreaga intervenție a fost un exercițiu, simularea având mai multe obiective atât pentru pompierii militari (timpul de reacție și modul de intervenție), cât și pentru personalul de la locul de muncă.

Potrivit informațiilor primite de la fața locului, este vorba de o mobilizare impresionantă de forțe, la fabrica din incinta Parcului Industrial intervenind cinci echipaje de prim-ajutor și unul pentru victime multiple, fiind instalat totodată chiar și un spital de campanie.

ACTUALIZARE: Exercițiul a luat sfârșit, după aproximativ o oră. 11 presupuse victime au primit asistență medicală în incinta spitalului de campanie amenajat la fața locului, fiind ulterior transportate la spital.

Concomitent s-au defășurat și alte scenarii care au presupus relocarea posturilor de intervenție la alte evenimente, de exemplu la o persoană înecată.

CITEȘTE ȘI:

Eveniment

Managerul spitalului din Dej: ”Din ce știu eu, în momentul acesta, Dejul nu a depășit Cetanul ca număr de cazuri COVID-19”

Publicat acum

pe

loading...

Invitat la emisiunea ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir, medicul Mihai Pandrea – managerul Spitalului Municipal Dej – a confirmat că sunt cazuri de COVID-19 în municipiul Dej și în localitățile Cetan și Reteag, ”însă nu așa multe”.

Întrebat dacă sunt persoane din Dej confirmate cu coronavirus, medicul Mihai Pandrea a spus: ”Sigur că sunt pacienți confirmați. Sunt din Dej, Cetan și din Reteag. Nu sunt așa mulți. De joi, de vineri, de când am început să trimitem cazurile la Cluj, cam tot ce am suspicionat că ar putea fi infectat, s-a confirmat pozitiv. Nu avem voie să dăm cifre oficiale, nume, nimic, singurul îndreptățit este domnul prefect. Sunt câteva persoane în Dej care sunt pozitive (…) Nu toate cazurile trec pe la noi, prin la spital. Sunt cazuri duse direct la Cluj, de către ambulanță. Alții folosesc mijloace proprii de deplasare și se duc singuri la Cluj, fără să treacă prin spital. Noi despre aceste persoane – care nu trec prin spital – nu știm nimic”, a spus Pandrea, care ulterior a revenit asupra răspunsului și a mai menționat ”din ce știu eu, în momentul acesta, Dejul nu a depășit Cetanul (n.r. – ca număr de cazuri COVID-19), dar asta nu înseamnă nu se poate întâmpla oricând”.

Anterior, în aceeași emisiune, managerul Spitalului Municipal Dej a vorbit și despre situația din localitatea Cetan, comuna Vad: ”Din momentul în care s-a confirmat primul pacient suspect din localitate, am constatat că din acea localitate avem și noi internate două paciente. În localitatea Cetan sunt cele mai multe cazuri pozitive în momentul acesta. Absolut toate cazurile care au avut legătură cu persoanele respective (n.r. – cele infectate deja) s-au pozitivat, așa că există nouă persoane pozitive în Cetan. Două dintre ele erau internate anterior la noi în spital, s-au confirmat și cele două – având legătură cu familia respectivă, plus încă una dintre angajatele noastre, în total trei persoane care au fost trimise la Clinica de Boli Infecțioase Cluj”.

foto: arhivă Dej24.ro

Continuă să citești

Eveniment

Conducerea Salinei Ocna Dej, REACȚIE după zvonurile privind cazurile de COVID-19

Publicat acum

pe

Photo credits - Horea-Andrei Mihuţ
loading...

Conducerea Salinei Ocna Dej infirmă informația apărută aseară pe o pagină de Facebook, conform căreia ar exista mai multe cazuri confirmate de coronavirus la salină. Directorul Alin Sălătioan susține că, într-adevăr, un angajat a fost infectat cu COVID-19, însă acesta nu a mai fost la muncă din 21 martie, fiind în concediu.

Aseară, pe o pagină de Facebook intitulată ”Salina Ocna Dej” a apărut mesajul că ”există primele cazuri confirmate de coronavirus la Salina Ocna Dej”. Informația a fost ”rostogolită” în spațiul public, având numeroase distribuiri și comentarii.

Astăzi, conducerea Salinei Ocna Dej ne-a trimis un comunicat de presă referitor la acest subiect:

”Urmare aparitiei ieri 31.03.2020 a unor informatii denigratoare si instigatoare la adresa conducerii Sucursalei Salina Ocna Dej, pe un site de socializare (Facebook) utilizand o pagina denumita ”Salina Ocna Dej

In calitate de director al Sucursalei Salina Ocna Dej va fac urmatoarele precizari:

a) Acest site, pagina de facebook ”Salina Ocna Dej” nu este site-ul oficial al Sucursalei Salina Ocna Dej,

b) ESTE O PAGINA PRIVATA CARE A UTILIZAT IN MOD ILEGAL SIGLA SALROM. Sigla Salrom, care este marca inregistrata la OSIM de catre SNS SA si nu poate fi utilizata in postari private!

c) Au fost postate informatii false cu privire la existenta in cadrul Sucursalei a doua cazuri de imbolnaviri cu coronavirus, cu scopul de a crea panica printre salariatii Sucursalei.

Societatea Nationala a Sarii S.A. si implicit Sucursala Salina Ocna Dej se delimiteaza de toate mesajele care au aparut pe aceasta pagina de facebook si va efectua o cercetare in acest sens pentru sanctionarea persoanei vinovate.

Totodata va comunic ca la nivelul Sucursalei Salina Ocna Dej, desi am luat toate masurile necesare de prevenire a imbolnavirii cu COVID 19, avem confirmat un singur caz de imbolnavire cu COVID -19 in data de 30.03.2020, caz care a fost imediat comunicat si la sediul SNS SA, conform protocolului instituit pentru situatia de urgenta , urmare  decretului prezidential nr. 195/2020.

Mentionez ca angajatul confirmat cu COVID -19 nu a fost prezent la serviciu in cadrul Sucursalei Salina Ocna Dej din data de 21.03.2020, astfel ca nu a contaminat pe colegii prezenti la serviciu (nici un coleg cu care a intrat in contact nu prezinta simptome).

Avand in vedere ca au trecut 10 zile din data in care nu a mai fost prezent in unitate pana la confirmarea cu COVID-19, in urma recomandarilor primite de la DSP Cluj, am luat decizia ca tot schimbul de munca pe care acesta isi desfasura activitatea sa nu fie prezent la serviciu.

Consider ca s-au luat toate masurile posibile pe linie de Securitate si Sanatate in munca cu toata responsabilitatea pentru resursa umana gestionata la Sucursala Salina Ocna Dej”, a transmis directorul Salinei Ocna Dej, Alin Sălătioan.

Continuă să citești

Eveniment

Metoda INEDITĂ găsită de doi bărbați din Dej pentru a dezinfecta hainele, în scara blocului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Doi bărbați din Dej – tată și fiu – au ”inventat” un dispozitiv prin care atât ei, cât și vecinii lor din bloc pot să își dezinfecteze hainele atunci când se întorc acasă.

”Dezinfectorul cu cloramină” este un sistem prin care locatarii unei scări de bloc de pe strada 1 Mai din Dej pot să își dezinfecteze hainele înainte de a intra în locuințe. Ideea aparține unor dejeni – tată și fiu – care locuiesc în respectivul imobil de aproape 20 de ani.

”Mă gândeam la faptul că toată lumea ne zice să ne protejăm prin spălarea mâinilor, prin mască, dar nimeni nu a zis prea multe despre haine. Adică dacă cineva infectat strănută și rămâne pe haine? Și atunci mă gândeam cum aș putea face să dezinfectez hainele. Cu puțin ajutor de la tata – care a venit cu ideea unor ”șprițuitoare” de umiditate, cum sunt folosite în sere și creează în jur o ceață -, am folosit un motoraș de mașină – cel folosit pentru spălătoarele de parbriz – și aia o a fost. O invenție – dacă pot să îi spun așa – simplă, dar eu cred că e destul de eficientă. Mai mult decât atât, ceea ce e fain e că am folosit doar materiale la mâna a doua, oarecum din ce era dat spre reciclare”, a povestit pentru Dej24.ro Răzvan Chira, dejeanul în vârstă de 22 ani care a ”inventat” acest sistem.

Cum funcționează sistemul? Persoanele care intră în scară apasă un buton amplasat pe balustradă, iar apoi dezinfectorul dispersează cloramină pe hainele lor.

”Butonul ce acționează sistemul provine tot de la o mașină – e butonul de avarie -, unul de 12V, cu o sursă pentru acest sistem. După ce se apasă butonul, se pornește pompa ce e conectată la un recipient cu dezinfectant – noi am folosit cloramină, care duce lichidul la diuzele de dispersie și astfel se formează ceața”, ne-a mai spus tânărul, student la Facultatea de Studii Europene – specializarea Relații Internaționale.

Vecinii celor doi bărbați s-au declarat încântați de ideea de a-și dezinfecta hainele înainte de a intra în locuințe. ”Vecinii ne-au mulțumit, chiar au apreciat faptul că ne-am gândit și la ei. Eu zic că e bine-venită, mai ales că la baza ei am pus un covor care e mereu îmbibat în cloramină și practic sunt dezinfectate și încălțările tuturor celor care intră în bloc, indiferent că folosesc aparatul sau nu”, a mai zis Răzvan.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai LIKE paginii noastre de Facebook!

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare