Conectează-te cu noi

Eveniment

Incendiu VIOLENT la o fabrică din Dej. Victime intoxicate cu fum, salvate de pompieri – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Simulare Detasamentul de Pompieri Dej (7)

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej au intervenit în această dimineață, în jurul orei 11, la o fabrică situată pe strada Vâlcele din municipiu.

Pompierii dejeni au intervenit, de urgență, cu trei autospeciale, dar și cu echipaje SMURD, pentru a lichida incendiul violent izbucnit la o fabrică din municipiul Dej.

Ajunși la locul solicitării, pe strada Vâlcele, în Parcul Industrial, la o fabrică producătoare de hârtie, pompierii au trecut imediat la identificarea principalelor focare de incendiu și la stingerea lor. Din păcate, în incintă au fost identificate mai multe victime care au suferit arsuri și au fost intoxicate cu fum.

Din fericire, întreaga intervenție a fost un exercițiu, simularea având mai multe obiective atât pentru pompierii militari (timpul de reacție și modul de intervenție), cât și pentru personalul de la locul de muncă. Toate obiectivele au fost atinse, astfel că simularea a fost un succes. Întreaga operațiune a fost supervizată de col. Ioan Moldovan, inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj.

Pe lângă acest scenariu, pompierii au mai intervenit la un incendiu de vegetație pe Valea Chiejdului, la o persoană înecată în localitatea Mănăstirea (cu barca pneumatică), precum și la un accident feroviar, unde un TIR a fost lovit de tren, la trecerea la nivel cu calea ferată situată pe strada Vâlcele, la intrarea în Parcul Industrial. Și aceste intervenții au făcut parte din exercițiul desfășurat de ISU Cluj.

Pentru ”accidentul feroviar”, în Dej au fost solicitate în sprijin și două autospeciale de la Cluj, una de victime multiple (SMURD) și una de descarcerare. De asemenea, pompieri aflați în timpul liber au fost alertați de producerea mai multor evenimente grave și au fost chemați la bază.

”Astăzi am creat niște situații tactice pentru Detașamentul Dej, pentru tot ceea ce înseamnă partea de intervenție a Detașamentului. Prin acest exercițiu am vrut să verific capacitatea de intervenție și de alertare a tuturor turelor aflate în zi liberă, timpul de reacție al forțelor și inclusiv am solicitat sprijin de la Detașamentul de Pompieri Cluj-Napoca pentru a vedea timpul real de ajungere la locul intervenției. Sunt mulțumit de rezultat, eu sunt convins că băieții au dat totul. Întodeauna mi-au plăcut exercițiile care nu ies deoarece putem să învățăm. Dacă pregătim un exercițiu de dinainte din punctul meu de vedere este o chestie superficială. Astăzi am creat niște situații tactice despre care nu a știut nimeni, decât eu, și sigur, cu mici asperități – să zicem așa, lucrurile au decurs bine”, ne-a declarat col. Ioan Moldovan, inspectorul șef al ISU Cluj.

La final, toți pompierii din Dej s-au reunit la sediu pentru a discuta pe baza intervențiilor de astăzi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER