Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Incident de Ziua Jandarmeriei la Cluj. Un banner cu un mesaj despre 10 august, confiscat – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Mediafax

Două persoane au fost legitimate de jandarmi, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afişeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenţia jandarmilor în 10 august în Bucureşti. Bannerul a fost confiscat, transmite Mediafax.

Un clujean, Daniel Giurcă, a vrut să afişeze, miercuri, un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de cetăţeni. Să vă fie ruşine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfăşurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

În momentul în care a încercat să desfăşoare bannerul a fost întrerupt de mai mulţi jandarmi care i-au luat bannerul din mână şi l-au legitimat.

O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă şi a sunat la 112 reclamând furtul bannerului de către jandarmi, dar a fost şi el legitimat de jandarmi.

Este un abuz, este cenzură. Am vrut doar să afişez un banner care putea fi luat în seamă de oameni sau nu. Mesajul nu conţinea nicio minciună şi nici injurii. «Să vă fie ruşine» nu are nimic înjurios”, a spus Giurcă.

Jandarmii au spus că cei doi au fost legitimaţi pentru încălcarea Legii nr. 60, a adunărilor publice, deoarece organizatorul manifestării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, a solicitat îndepărtarea bannerului din zonă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER