Conectează-te cu noi

Naţional

Indemnizația pentru creșterea copilului, mai mare de la 1 februarie

Publicat acum

pe

Începând cu data de 1 februarie 2017, se va modifica nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului, de la 1063 lei la 1233 lei, cât și nivelul stimulentului de inserție.

În baza prevederilor art. 2 alin. 2 din OUG nr. 111/ 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, „Indemnizația lunară se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată”.

Având în vedere că, începând cu data de 1 februarie 2017 salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi 1.450 lei, se va modifica și nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului, de la 1063 lei la 1233 lei, cât și nivelul stimulentului de inserție (acordat părinților care și-au reluat activitatea cu cel puțin 60 de zile anterior împlinirii vârstei de doi ani a copilului și care se acordă până la împlinirea vârstei de trei ani a copilului), de la 531 lei la 616 lei.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER