Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

INEDIT! Campania unei primării din Transilvania pentru reîntoarcerea studenților din Cluj

Publicat acum

pe

Primăria Satu Mare organizează în perioada 11-12 mai, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, o bursă a locurilor de muncă intitulată „Satu Mare te așteaptă”, menită să îi readucă acasă pe studenții sătmăreni după ce termină facultățile, informează Agerpres.

În ultimii ani, tinerii au plecat într-un număr alarmant de mare din orașul nostru. Din păcate, vechea conducere a municipiului nu s-a interesat de generațiile viitoare, nu le-a oferit locuri de muncă, dar nici măcar un oraș cu un aspect plăcut. Acum noi plătim daunele dar ‘exodul creierelor’ trebuie oprit. Satu Mare se va dezvolta numai dacă tinerii se întorc după absolvirea studiilor și se angajează acasă. Acest lucru se va întâmpla doar dacă le oferim condiții bune de trai în orașul lor natal. Firmele au nevoie de forță de muncă pricepută și tocmai tinerii care se întorc reprezintă cheia acestui proces, de asigurare a unui personal bine instruit pentru firmele de top. Atât orașul nostru cât și sătmărenii au doar de câștigat din acest proiect”, a precizat primarul Kereskenyi Gabor.

La acest târg vor participa firme care caută forță de muncă calificată, în special ingineri, economiști și specialiști IT. În premieră, vor fi oferite locuri de muncă vacante în aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Satu Mare.

Tinerii care doresc să participe la bursă se vor putea înscrie pe pagina www.haiacasa.sm.

Momentan Satu Mare duce o acută lipsă de forță de muncă, deci există locuri de muncă bine plătite care vor fi oferite la bursa de joburi. Traiul este mai ieftin decât la Cluj, chiriile sunt rezonabile și părinții pot fi de ajutor oricând pentru tinerii familiști. În 2016 am predat 75 de locuințe ANL și în acest an începem construcția altor 75 de locuințe pentru tineri”, a arătat primarul Kereskenyi Gabor.

Participarea la eveniment este gratuită atât pentru angajatori cât și pentru studenți. Proiectul este inițiat și finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER