Conectează-te cu noi

Naţional

INEDIT! Câte zeci de MILIOANE de MICI mănâncă ROMÂNII de 1 MAI

Publicat acum

pe

Micii sunt mâncarea tradiţională a românilor de 1 mai. Şi nu numai. Dar în aceste zile libere se atinge apogeul vânzărilor de mititei, vânzările ajungând la aproximativ 1.500 de tone, astfel că, în doar trei zile, peste 30 de milioane de mici vor sfârâi pe grătarele românilor, conform puterea.ro.

Pentru a răspunde cerințelor consumatorilor privind produsele devenite deja tradiționale pentru 1 Mai, estimăm vânzări în zilele care urmează de la fiecare procesator de mici în parte care pot ajunge la 30 și 100 de tone. Pe ansamblu, se estimează comercializarea a 1.200—1.500 tone de mici, poate și mai mult, dacă vremea va fi prielnică pentru activitățile în aer liber. Pentru unii procesatori, în aceste zile creșterea producției poate atinge 30% din producția de mici dintr-o lună obișnuită. Dacă ne gândim că micul are, în medie, 40 de grame, se poate ajunge la un număr impresionant, respectiv în jurul cifrei de 30 de milioane de mici numai în minivacanța de 1 mai„, a declarat pentru Agerpres Dana Tănase, director executiv la Asociației Române a Cărnii (ARC).

Reprezentantul procesatorilor mai afirmă că micii tradiționali românești iau î această perioadă și calea exportului, într-un procent de 5 – 10% din producție, mai ales în Italia sau Spania, unde există comunități importante de români.

Sursa – puterea.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER