Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Inspecţia Muncii | 35 de persoane din județul Cluj, depistate că lucrau „la negru”

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 25 – 29 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 273.772 de euro, adică 1.204.600 de lei.

Au fost depistate 113 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 35 erau din judeţul Cluj.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 750.900 de lei din care 271.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 8 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 291 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 453.700 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 43 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 5 opriri de echipamente şi sistarea activităţii la un loc de muncă.

Preocuparea noastră principală este pentru caracterul preventiv al actului de control şi încercăm prin activitatea din domeniile de competenţă să asigurăm un mediu de muncă sigur şi sănătos. Nu funcţionăm după un plan de amenzi prestabilit, sancţiunile contravenţionale sunt aplicate conform legii şi ne concentrăm pe impactul acţiunilor de susţinere eficientă a securităţii şi sănătăţii în muncă prin politici comune şi implicare a tuturor celor responsabili. În acelaşi timp urmărim creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi salariaţilor cu privire la necesitatea muncii legale”, a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER