Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii: Amenzi de 1,5 milioane de lei pentru munca la negru

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 1.566.300 de lei, se arată într-un comunicat remis de Inspecția Muncii. Au fost depistate 142 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 44 erau în județul Arad, 12 în județul Brăila și 11 în județul Constanța.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.153.800 de lei din care 764.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi  365 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 412.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 35 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă,16 dintre ele s-au înregistrat în București. La nivel național au fost dispuse 7 opriri de echipamente și o sistare de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

Suntem îngrijorați de numărul mare de români care plecă la muncă în străinătate și care sunt înșelați cu promisiuni de angajare nereale. Atragem atenția că acceptarea unor oferte de muncă prin intermediul unor persoane fizice sau fără a verifica cu deosebită atenție clauzele contractului de mediere este riscantă. Pe paginile de internet ale inspectoratelor teritoriale de muncă sunt publicate listele agenților de ocupare aflați în evidență, iar pe website-ul Inspecției Muncii am publicat o serie de informații privitoare la munca în străinătate, avertismente și ghiduri pentru adaptarea și integrarea în țara gazdă”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER