Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii, amenzi de aproape 158.000 de euro

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 19-23 decembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 157.155 de euro, adică 707.200 de lei. Au fost depistate 312 persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 424.700 de lei din care 280.000 de lei pentru muncă la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 282.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 63 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

La o prima analiză a rezultatelor din anul trecut am observat că acţiunile cu caracter preventiv ale inspectorilor de muncă au avut efectul scontat. Pentru anul 2017 ne propunem intensificarea controalelor, un Plan de acţiuni la nivel naţional care să includă toate domeniile sensibile, atât în domeniul relaţiilor de muncă dar şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pentru munca la negru vom menţine toleranţa zero şi sperăm să avem cât mai puţine cazuri în care angajatorii încalcă prevederile legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER