Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii, amenzi de aproape 400.000 de euro. Ce nereguli au descoperit

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 08 – 12 august 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.715.300 de lei, adică 381.177 de euro. Au fost depistate 181 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.325.300 de lei din care 990.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 9 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 328 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 390.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 76 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 1037 de angajatori în domeniu.

Cu toate că ne aflăm în ultima lună de vară, atragem atenţia angajatorilor, poate pentru ultima dată, că au obligaţii legale faţă de lucrătorii expuşi la caniculă. Acolo unde se lucrează în spaţii deschise şi se desfăşoară activităţi ce necesită efort fizic deosebit, angajatorul poate reduce durata zilei de muncă sau poate eşalona ziua de lucru pe două perioade. Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme se vor lua următoarele măsuri: asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare si a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute, asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER