Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii, amenzi în valoare de peste 400.000 de euro

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 26-30 septembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.797.400 de lei, adică 404.055 de euro.

Au fost depistate 147 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 26 erau din județul Bihor.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.308.400 de lei din care 678.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 9 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 424 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 489000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 38 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 999 de angajatori în domeniu.

Odată cu sosirea toamnei și instalarea sezonului rece, activitățile din domeniul construcțiilor, transporturilor de călători și mărfuri, comerț, etc., cunosc o creștere considerabilă. Inspecția Muncii, prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă, veghează la menținerea unui climat prin care să se asigure respectarea, de către angajatori, a prevederilor legale in domeniile Relațiilor de muncă și Securitate și Sănătate in muncă. Astfel, in perioada următoare, vor spori acțiunile de control ce vor viza eliminarea muncii fără forme legale, cât și menținerea unui climat de siguranță la
locul de muncă.

România dorește alinierea la legislația Europeană, in domeniile specifice muncii, iar Inspecția Muncii dorește să aducă un aport pozitiv, la construirea acestui deziderat”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER