Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecţia Muncii, amenzi în valoare de peste 350.000 de euro în cinci zile

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 22 – 26 august 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.558.740 de lei, adică 354.529 de euro. Au fost depistate 102 persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.119.240 de lei din care 761.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 299 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 439.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 74 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 688 de angajatori în domeniu.

Din 29 august, aşa cum am anunţat, prin inspectoratele teritoriale de muncă controlăm toate rafinăriile din România şi firmele de mentenanţă ale acestora pentru a fi siguri că lucrătorii nu vor mai fi expuşi riscurilor de accidentare. Inspectorii de muncă verifică respectarea prevederilor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, modul de evaluare a riscurilor şi orice aspect ce reprezintă un pericol la locul de muncă al celor din unităţile care au ca obiect de activitate prelucrarea ţiţeiului.

Acţiunea declanşată nu reprezintă o diminuare a intensităţii controalelor din celelalte domenii care în această perioadă a anului se află în plină desfăşurare”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER