Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii, cinci zile și amenzi de 550.000 de euro. 11 persoane din Cluj, depistate că lucrau „la negru”

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 22 – 26 februarie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 552.004 de euro, adică 1.818.900 de lei.

Au fost depistate 115 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 11 erau din județul Cluj.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.266.900 de lei din care 850.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 428 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 552.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 14 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

La nivel național au fost dispuse 13 opriri de echipamente care prezentau pericol pentru lucrători, 10 dintre acestea în Prahova. Inspectorii de muncă au dispus două sistări de activitate, în județele Neamț și
Tulcea. Au fost sancționați 915 angajatori în domeniu.

Avem semnale că numărul evenimentelor care ar putea fi accidente de muncă a scăzut. Atât la nivel național cât și în capitală cifrele arată că siguranța lucrătorilor a devenit o valoare respectată. Rămânem preocupați de asigurarea la standarde europene a securității și sănătății în muncă iar acum, în pragul primăverii, atât pentru angajate cât și pentru angajați vom acționa astfel încât să le fie asigurată protecția prin îndeplinirea atribuțiilor legale după caz,preventiv sau punitiv”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER