Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecția Muncii, cinci zile și amenzi de aproape o jumătate de milion de euro

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 14 – 18 martie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 474.931 euro, adică 2.089.700 de lei. De asemenea, au fost depistate 159 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.572.700 de lei din care 1.040.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 412 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 517.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Atragem atenția asupra riscurilor la care se expun lucrătorii, în special cei care sapă șanțuri. Neasigurarea malurilor de pământ este cauza principală a accidentărilor, inclusiv mortale. E o tragedie să pleci de acasă, la muncă şi să nu te mai întorci niciodată. Deseori această nenorocire nu vine singură, ea se completează cu lipsa formelor legale de angajare, caz întâlnit și săptămâna trecută în județul Mehedinți, când trei persoane au fost surprinse de un mal de pământ în timp ce executau lucrări la sistemul de canalizare. Două dintre ele au fost salvate, iar una a decedat. În acest caz, dar și în oricare de acest fel nu se fac concesii și vom aplica sancțiunile cele mai aspre ale legii”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER