Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Institutul de Urologie din Cluj, ruinat de afacerile ilegale ale unui medic. Nu sunt bani nici de salarii

Publicat acum

pe

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a ajuns din nou în vizorul autorităților. Ministerul Sănătății a trimis acolo Corpul de Control, scrie stirileprotv.ro.

Profesorul Mihai Lucan este suspectat de delapidare. Cu ajutorul fostei conduceri ar fi folosit fraudulos bani din fondul de transplant pentru bolnavi care aveau alte afecțiuni. Institutul este în prag de colaps din cauza datoriilor.

11 specialişti ai Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au luat la mâna toate documentele din Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Anchetatorii vor să vadă unde s-au dus banii pentru transplant. Profesorul Mihai Lucan este suspectat că ar fi luat fondurile respective şi le-ar fi direcţionat către pacienţii de pe alte secţii sau din clinică să privată.

Jumătate sau mai bine din bani chiar, plecau către clinici private. O parte se întorceau la Institut, însă o parte erau rezolvaţi acolo şi se duceau acasă”, spune un medic, sub protecţia anonimatului.

Medicii spun că doar zece la sută s-ar fi cheltuit pe medicamente şi aparatură. Doctorii se plâng că sunt obligaţi, de exemplu, să lucreze cu un singur ecograf. “Noi bănuiam ceva, dar tot timpul ni se zicea că nu sunt bani în sistem, că astea sunt condiţiile. Nimeni nu putea să spună nimic, de frică”.

Clinica are datorii de aproape un milion de lei. Toate conturile institutului, inclusiv cele destinate salariilor, sunt blocate. În această luna, niciun angajat nu şi-a primit banii. “Medicii vor să plece în masă. Unii s-au gândit să renunţe o lună de zile la salariu, dar nu ştiu dacă asta va duce la rezolvarea situaţiei. Suntem la un pas de colaps.

Verificările Corpului de Control vor continuă. Silviu Moga, manager Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj: “Situaţia este încă dramatică, am moştenit o datorie foarte mare, cu mulţi creditori care au şi demarat în instanţa executarea silită.

Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca şi clinică privată a doctorului Mihai Lucan au fost percheziţionate acum cinci luni de procurorii DIICOT. Dosarul respectiv este încă în lucru.

 

Sursa – stirileprotv.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER