Conectează-te cu noi

Naţional

Între 2000 și 2500 de teste pe zi? ANUNȚUL premierului

Publicat acum

pe

loading...

Premierul Ludovic Orban a declarat în această seară că se așteaptă ca în câteva zile capacitatea de testare pentru coronavirus să crească la 2000-2500 de teste pe zi. 

”Obiectivul nostru, într-un interval de 5-7 zile, este de a crește capacitatea de testare la 2000 de teste, poate chiar 2500 de teste pe zi”, a declarat Orban.

De asemenea, premierul a precizat că nu vor fi folosite teste rapide pentru că nu sunt precise. ”Epidemiologii au spus foarte clar diagnosticarea trebuie făcută pe PCR. Nu există teste rapide, ele există, dar au precizie care nu pot să ne confere siguranță că persoanele care sunt diagnosticate negativ sunt 100% negativ. Dacă noi dacă din 100 de persoane pe care le testăm, 20 sunt pozitiv, înseamnă că noi eliberăm purtători ai virusului și îl pot transmite mai departe”, a punctat Orban.

Premierul a zis că a fost suplimentat umărul de aparate PCR în spitale, pentru diagnosticarea pacienților cu COVID-19. ”Creșterea capacității de diagnosticare e extrem de importantă pentru că așa identificăm persoanele care au fost contaminate. Am plecat de la un număr foarte redus. Practic în prima parte au funcționat doar 9 aparate, acum sunt puse în funcțiune 19 și am identificat toate aparatele PCR pe care le putem folosi, de la ANVSA, de la institute de cercetare și, de asemenea, am achiziționat 10 aparate noi prin Crucea Roșie care sunt distribuite în teritoriu. Prin Unifarm am achizionat 10 PCR-uri din care 4 sunt deja montate și pregătite să fie distribuite. Am aflat că și spitalele au achizionat PCR și kituri de testare. Am fost informat de Unifarm că există un contract cert și că vom primi 2.000 de kituri de testare care au capacitatea de a testa 200.000 de persoane”, a mai declarat Ludovic Orban.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER