Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

INUNDAȚII în Bistrița-Năsăud! Zeci de persoane evacuate din calea apelor – FOTO

Publicat acum

pe

Zeci de locuinţe din Bistriţa-Năsăud şi o şcoală generală din municipiul Bistriţa au fost inundate în urma unei ploi torenţiale care a căzut miercuri seara în judeţ. Peste 30 de persoane au fost evacuate de pompieri după ce casele au fost înconjurate de ape, trasmite Mediafax.

O furtună puternică a inundat zeci de case din mai multe comune din Bistriţa-Năsăud, pompierii intervenind şi pentru evacuarea a peste 30 de persoane din imobilele înconjurate de ape. Furtuna puternică a afectat şi mai multe tronsoane din drumurile naţionale 17 C şi 17 D, circulaţia fiind blocată temporar dar şi drumurile de acces către localităţile componente ale municipiului Bistriţa – Ghinda şi Slătiniţa. Pe 112 au fost înregistrate sute de apeluri, cele mai mari probleme fiind înregistrate în comuna Dumitra şi Budacu de Jos.

Conform informaţiilor furnizate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, la Dumitra au fost evacuate din imobile trei persoane, între care şi un copil şi la ora transmiterii acestei ştiri nicio
persoană nu se mai află în pericol. În comuna Dumitra apele au inundat zeci de gospodării, autorităţile lucrând pentru deblocarea drumului naţional 17 C care leagă Bistriţa de Năsăud şi care a fost blocat de aluviuni.

În comuna Budacu de Jos, cota de inundaţii a fost depăşită cu 60 cm pe râul Budac, pompierii evacuând din calea apelor aproximativ 30 de persoane. Tot aici au fost inundate aproximativ 50 de case şi curţi.

Din cauza ploilor drumurile de acces spre localităţile componente ale municipiului Bistriţa Ghinda şi Slătiniţa au fost blocate de alunecări de teren şi de aluviuni, pompierii militari şi voluntari intervenind pentru deblocarea acestora.

Au fost chemaţi la muncă şi pompierii care se aflau în zilele libere.

Încă din jurul orei 18.00 au fost chemaţi din turele libere pompierii militari şi încadrează echipaje cu motopompe şi alte mijloace tehnice pentru a sprijini populaţia din municipiul Bistriţa, oraşul Năsăud şi alte zone afectate. Din sutele de apeluri primite pe nr. de urgenţă unic 112, prioritatea noastră sunt cazurile de evacuare a persoanelor care sunt în pericol, unde debitul apei a fost extrem de mare (Slătiniţa, Jelna, Dumitra, Monor). Toate solicitările sunt luate în evidenţă şi în funcţie de prioritizare (prioritate au misiunile în care oamenii sunt in pericol), vor fi remediate punctual, atât de către pompierii militari, cât şi de către cei voluntari sau comitetele locale pentru situaţii de urgenţă” a spus Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe lângă autorităţi şi pompieri, intervenind şi poliţiştii şi jandarmii.

Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat, miercuri, sub avertizare cod portocaliu de vreme severă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER