Conectează-te cu noi

Eveniment

Inundații la Dej. Viitura a măturat culturile agricole, în Șomcutu Mic – FOTO

Publicat acum

pe

inundatii Somcutu Mic (1)

După o noapte în care ploile au pus stăpânire pe județul Cluj, locutorii din Șomcutu Mic s-au trezit cu grădinile inundate.

Oamenii din Șomcutu Mic spun că vină le aparţine celor de la Administrația Națională ”Apele Române” care în urmă cu 3 ani au realizat lucrări de reparare a văii pe o porțiune de 8 kilometri, însă lucrările au fost oprite tocmai la intrarea în satul Șomcutu Mic.

Locuitorii satului se confruntă aproape în fiecare an cu veşnica problemǎ a inundării culturilor agricole. Acestea au fost măturate de viitură, deoarece valea nu a făcut faţă ploii abundente care a căzut aseară în zonă.

Sătenii se declară nemulţumiţi de incompetenţa autorităţilor şi aşteaptă remedierea situaţiei cu care se confruntă de ceva timp. Reprezentanți ai Apelor Române, dar și primarul Morar Costan s-au deplasat în zonă pentru a vedea despre ce e vorba.

”Ce să facem? Mai putem face ceva? Dacă aşa a vrut Dumnezeu… A venit primarul şi cei de la Apele Române, au văzut ce este aici. Ne-au spus că se va rezolva… acum aşteptăm să vedem ce se va întâmplă”, a declarat o femeie.

Oamenii din Șomcutu Mic se gândesc cu nostalgie la culturile care au fost distruse de inundații, dar şi la faptul că recolta va fi mult mai săracă.

Reprezentanții Administrației Naționale ”Apele Române” au fost contactați, însă au refuzat pentru moment să facă declarații despre această situație.

ACTUALIZARE: ”În urma ploilor cu intensitate mare căzute azi-noapte și azi, Valea Olpretului a ieșit din albie în zona satului Șomcut afectând anumite porțiuni ale culturilor vegetale. Am fost la fața locului, am văzut două zone afectate și am discutat cu persoanele implicate. Eu voi încerca, conform legii, să estimez pagubele și să ajut familiile afectate. Aș vrea să mai subliniez faptul că, în urmă cu 3 ani de zile, s-a amenajat Valea Olpretului începând de la deversarea ei în Someș și până la ieșire din cartierul Viile Dejului. Lucrarea a fost făcută de Apele Române Someș-Tisa, urmează ca această lucrare să continue și în zona Șomcut spre Maia. Tot în această perioadă, chiar astăzi, am discutat cu firmele care implementează proiectul de extindere canal și apă atât în zona Viile Dejului, cât și în Valea Codorului, pentru că prin lucrările de pozarea conductelor s-au blocat efectiv podețele și nu s-a mai putut deversa apa în șanțuri. Le-am cerut celor care implementează proiectul să intervină pentru a debloca situația și am intervenit și din partea SADP-ului pentru decolmatarea rigolelor”, a declarat pentru Dej24.ro primarul Morar Costan.

Material realizat de Alina Andrada Mînzat

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER