Conectează-te cu noi

Eveniment

INUNDAȚII MASIVE în Dej și în mai multe comune din apropiere. Ploaia a făcut ravagii – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Inundatii în apropiere de Dej (3)

Municipiul Dej și mai multe comune din apropiere au fost lovite, în această după-amiază, de inundații masive. Zeci de oameni au rămași blocați în locuințele inundate de ape.

Ploaia căzută în această după-amiază a făcut prăpăd în municipiul Dej, în special în cartierul Viile Dejului, dar și în localitățile Rugășești și Jichișul de Jos. Apa, revărsată de pe dealuri, a intrat în curțile oamenilor, mai multe gospodării fiind inundate în cartierul Viile Dejului, pe strada Șomcutului. Viitura și-a croit în scurt timp drum în beciurile și chiar în locuințele oamenilor.

Văzând că apa coboară cu putere pe ulițele devenite adevărate râuri, locuitorii de pe strada Șomcutului au ieșit în ploaie și, ajutați de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, au încercat să-și protejeze gospodăriile cu ce au avut la îndemână. Unii au încercat să facă față viiturii prin panouri de tablă puse în dreptul gardurilor, în speranța că apa nu va intra în curți, în vreme ce alții au ieșit cu lopețile în stradă, în încercarea de a desfunda șanțurile și canalizarea.

În urma inundațiilor din cartierul Viile Dejului, zeci de gospodării au fost afectate. În zonă și-a făcut apariția și primarul Morar Costan, care a vrut să vadă, cu ochii lui, dezastrul.

În localitatea Rugășești situația a fost și mai gravă, câteva gospodării situate pe strada Școlii fiind inundate, după ce un pârâu a ieșit din matcă. Totodată, circulația rutieră a fost blocată pe DN18B, din cauza apei care a ajuns pe carosabil.

Pe Valea Jichișului, apa a intrat în mai multe case și beciuri, iar drumul este blocat.

Pe Valea Codorului, probabil cea mai afectată zonă până în acest moment, apa a atins pe alocuri chiar și 2 metri înălțime, aceasta făcând prăpăd, mai multe gospodării fiind inundate. Câteva persoane au rămas blocate în propriile locuințe.

Și în localitatea Sălișca apa le-a dat locuitorilor bătăi de cap, mai multe curți și beciuri fiind afectate de viitură.

Localitatea Codor rămâne deocamdată izolată, apa ajunsă pe carosabil fiind prea adâncă pentru a permite trecerea autoturismelor.

ACTUALIZARE ora 20:45: Valea Salcă s-a revărsat pe străzile din Dej! Traficul rutier pe strada Avram Iancu, din centrul municipiului Dej, este blocat. Totodată, apa a ajuns și pe strada Regina Maria. Polițiștii se află în zonă.

ACTUALIZARE ora 21:55: Sensul giratoriu de la Policlinică este acoperit de ape. Mai multe subsoluri din zonă au fost inundate. Șuvoaiele au ajuns și la sensul giratoriu de la spital, de pe strada 1 Mai.

ACTUALIZARE ora 22:10: S-a deschis circulația rutieră pe strada Avram Iancu.

ACTUALIZARE ora 22:45: În municipiul Dej se circulă normal la această oră, exceptând strada Florilor care este în continuare închisă circulației rutiere. Polițiștii au rămas pe străzile din oraș și supraveghează situația. Potrivit primarului Morar Costan, aproximativ 200 de familii au fost afectate de inundațiile produse astăzi.

ACTUALIZARE ora 00:45: Pompierii se află în toate zonele afectate (Viile Dejului, Dej, Codor, Valea Codorului, Valea Jichișului) și ajută oamenii aflați la grea încercare.

IMAGINI VIDEO din Dej, Viile Dejului, Valea Codorului, Valea Jichișului și Rugășești

Detalii – https://dej24.ro/inundatii-masive-dej-si-mai-multe-comune-din-apropiere-ploaia-facut-ravagii-fotovideo/

Posted by Dej24.ro on Saturday, April 9, 2016

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER