Conectează-te cu noi

Eveniment

Inundațiile au făcut dezastru în Neamț. Au fost trimiși și pompieri din Dej – VIDEO

Publicat acum

pe

Județul Neamț a fost grav afectat de ploile torenţiale care au căzut în ultimele ore, fiind inundate zeci de gospodării. Acolo se află și militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej care intervin pentru înlăturarea efectelor ploilor torenţiale.

INHGA a emis, sâmbătă, avertizare cod roşu de inundaţii pentru râuri din bazinul hidrografic Trotuş din judeţele Harghita, Bacău, Covasna şi Neamţ. Ultimul județ amintit a fost puternic afectat de inundaţii, în ultimele 48 ore fiind afectate 53 de locuinţe şi 122 de gospodării. În cursul zilei de sâmbătă au fost evacuate 430 de persoane din satele Stejaru, Buşmei, Frumosu şi Soci, din comuna Farcaşa, din cauza viiturilor. Pompierii au salvat opt adulţi şi patru copii care erau în pericol.

Viiturile au mai inundat 4.130 hectare de teren arabil, 119 hectare de păşune şi fâneţe şi 55 fântâni şi au rupt 6 diguri. În total, au fost afectate 77 de drumuri judeţene, comunale şi săteşti. De asemenea, un bărbat din Neamţ a cărui dispariţie a fost sesizată de către soţie a fost găsit mort astăzi. Salvatorii bănuiesc că bărbatul a fost suprins de viituri.

Pompierii de la ISU Neamţ au primit ajutorul colegilor de la ISU Cluj, 15 subofiţeri cu 6 motopompe şi două autospeciale intervenind pentru scoaterea apei din curţi. Astfel, acolo se află și militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej care ajută la înlăturarea efectelor ploilor torenţiale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER