Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

INVITAȚIE: „Pelerinajul Tinerilor pe Jos” și cu bicicleta, de la Iclod la Mănăstirea Nicula

Publicat acum

pe

....

Manastirea-Nicula-biserica-de-lemn-Cluj

„Pelerinajul Tinerilor pe Jos” și cu bicicleta de la Iclod la Mănăstirea Nicula va avea loc sâmbătă, 16 aprilie 2016 şi este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, la care se adaugă Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic. De la Gherla, se vor alătura A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej.

....

„Pelerinajul Tinerilor pe Jos” este o acţiune anuală, aflată la a VI-a ediţie, fiind dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

De anul acesta, cei care doresc pot să participe la acest pelerinaj o pot face și cu bicicleta. Bicicliștii vor parcurge traseul de la Cluj la Mănăstirea Nicula de 47 de km, iar la întoarcere vor veni cu autocarul (pentru bicicliști drumul de întoarcere costă 15 lei, iar la înscrierea în pelerinaj vor preciza că sunt cu bicicleta, căci ei vor veni cu autocarul doar la întoarcere spre Cluj!).

Programul Pelerinajului Tinerilor pe Jos – 16 aprilie 2016:

a) ora 10:15 – Întâlnire la Comandamentul DIVIZIA 4 INFANTERIE ”GEMINA” din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, (vizavi de Inspectoratul Școlar -din spatele Teatrului Național-, pe partea cu Tribunalul).

b) ora 10:30 – Plecare cu autocarele spre Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Nicula a fost preot în Iclod).

c) ora 11:15 – Iclod – Instrucțiunile Poliției și Jandarmeriei care vor însoți pelerinii. Debutul pelerinajului pe jos. 10 km de parcurs pe jos până în Gherla: cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală, prietenii, admirarea peisajului.

d) traversarea oraşului Gherla în cântări religioase.

e) ora 14:15 – Oprire la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” cu pauză de o oră pentru mâncare, toaletă și odihnă. Se vor alătura: Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej.

f) ora 15:30 – Încă 7 km pe jos. Sosire la mănăstirea Nicula în jurul orei 17. Închinarea la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

g) ora 18:00 – Vecernie cu litie şi cină la Mănăstirea Nicula.

h) 21:00 – 21:30 – Întoarcerea cu autocarele spre Cluj-Napoca.

i) 22:00 – 22:30 – Sosire la Cluj-Napoca.

În ultimii doi ani, numărul pelerinilor care au venit de la Cluj-Napoca a ajuns la 400 de persoane, iar de la Gherla s-au adăugat alte 150 de persoane, potrivit organizatorilor. De asemenea, pelerinajul este deschis tuturor celor care doresc să participe.

ACTUALIZARE: Potrivit LTCOR Dej, tinerii din Dej care doresc să participe la acest pelerinaj pot beneficia de transport gratuit până la Gherla, cu microbuzul.

Tinerii care doresc să ni se alăture sunt rugați să ne contacteze până vineri ora 16, pentru a ne putea organiza cu transportul.

Contact: Damira Petrean – 0741101456

Plecarea va fi sâmbătă, la ora 14, din fața sediului LTCOR Dej (str. 1 Mai, nr.19)”, au anunțat reprezentanții LTCOR Dej.

 

FOTO – Arhivă

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER