Conectează-te cu noi

Politic

Ioan Făt, ales președinte ALDE Dej: ”Am o echipă tânără, cu oameni onești!” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ioan Făt este vechiul și noul președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) – Organizația Dej, poziția sa fiind reconfirmată în cadrul alegerilor desfășurate astăzi.

În această după-amiază au avut loc alegeri în organizația ALDE Dej, iar Ioan Făt a fost ales, în unanimitate, în funcția de președinte. Omul de afaceri în vârstă de 42 de ani a preluat șefia organizației în 19 aprilie 2018 (în urma retragerii secretarului de stat Vicențiu Știr) și, validat de Biroul Județean ALDE Cluj, a asigurat interimatul până la alegerile de azi.

Acum, Făt s-a bucurat de susținerea tuturor colegilor săi și a primit un mandat de patru ani în fruntea organizației dejene. Totodată, au fost aleși cei patru vicepreședinți (Ștefan Baias, Aurel Cozos, Iuliu Ioan Feier și Laurențiu Adrian Oșan), dar și membrii biroului.

Membru ALDE din iulie 2016 și vicepreședinte al filialei ALDE Dej din luna octombrie a aceluiași an, Ioan Făt este în prezent administratorul unei cunoscute societăți în domeniul industriei. Noul președinte al organizației locale ALDE este de profesie tehnician electronist, fiind timp de 11 ani (2005-2016) administratorul unei societăți distribuitoare de materiale de construcții.

”Am fost votat astăzi de către colegi, eu nu vreau să îi dezamăgesc. Sper ca împreună să putem să ne coagulăm forțele și să devenim o organizație puternică la nivel local, să reușim să ne atingem obiectivele. Ne propunem să facem mult mai mult pentru orașul Dej! Am o echipă tânără, cu oameni onești, cinstiți și pe aceasta mă bazez să reușim să facem treabă la Dej”, a declarat Ioan Făt.

În această după-amiază, cu începere de la ora 15:30, la sediul ALDE Dej de pe strada Ecaterina Teodoroiu a avut loc o conferință de presă la care au participat mai mulți reprezentanți ai partidului, în frunte cu deputatul Steluța Cătăniciu, președinte ALDE Cluj.

”Putem să anunțăm că domnul Făt este ales, cu unanimitate de voturi, președinte al organizației. Îl felicităm și îi dormim mult succes alături de echipa sa! Organizația din Dej este una foarte importantă, iar la alegerile parlamentare din 2016 Dejul s-a situat pe primul loc între organizațiile județului, obținând un procent de 9%. Sperăm ca și la alegerile din 26 mai organizația Dej să își atingă target-ul de 15%, target pe care ni l-am propus la nivelul județului”, a spus deputatul Steluța Cătăniciu, președintele ALDE Cluj.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos toate declarațiile făcute de reprezentanții ALDE prezenți la conferința de presă.

Politic

Aproape 170 de hectare de noi păduri în acest an pe raza județului Cluj!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

În anul 2019, în județul Cluj va fi împădurită o suprafață de 169 ha, din care 150 ha pe terenurile proprietate publică a statului administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. Este răspunsul lui Ioan Deneș, ministrului Apelor și Pădurilor, la întrebarea pe care deputatul dejean Cornel Itu a depus-o la minister, la începutul acestui an.

Valoarea lucrărilor silvice de împădurire va fi suportată din fondul de conservare și regenerare a pădurilor constituit conform art. 33 din Legea nr 46/2008- Codul silvic, cu modificările și completările ulterioare, care se află la dispoziția și în contul ocolului silvic care administrează sau asigură serviciile silvice.

Extinderea suprafeţei împădurite a României trebuie să fie o prioritate pentru toate autorităţile competente. Procesul de împădurire nu este doar un proiect de plantare, ci unul prin care se nasc păduri şi are ca scop educarea şi conştientizarea pe scară largă a populaţiei cu privire la importanţa pădurilor şi nevoia de acţiune în această direcţie”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul dejean Cornel Itu.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI pentru primari în DOUĂ TURURI? Tăriceanu, Cioloș și Barna s-au pronunțat

Publicat acum

pe

Dacian Cioloş i-a adresat, astăzi, o invitaţie lui Călin Popescu Tăriceanu, de a se alătura partidelor de Opoziţie pentru sprijinirea în Parlament a alegerii primarilor în două tururi. Afirmaţia preşedintelui PLUS vine după ce liderul ALDE a anunţat că susţine ideea unor astfel de alegeri.

„Avem nevoie de alegeri în două tururi. Şi acum, eu îl invit pe domnul Tăriceanu să susţină alături de PNL, alături de USR, alături de PMP, alături de UDMR şi ce partide mai avem în Parlament, că eu cred că numai PSD nu e de acord cu două tururi aşa cum stau lucrurile acum. Păi atunci ce discuţie mai avem? Hai să votăm legea, săptămâna viitoare poate să fie gata votată legea şi avem alegeri în două tururi şi o susţin, mă duc şi îl felicit pe domnul Tăriceanu dacă face lucrul ăsta. Dar să îl facă”, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la Constanţa.

La rândul său, preşedintele USR Dan Barna a declarat că revenirea la alegerea primarilor în două tururi este o prioritate, precizând că partidul pe care îl conduce va folosi toate mijloacele legale pentru ca acest obiectiv să fie atins.

„Primul punct ca importanţă şi ca impact la nivel naţional este exact revenirea la alegerea primarilor în două tururi, pentru că în prezent reprezentativitatea unor primari din ţară se bazează pe votul a 8 sau 12% din electorat, ceea ce era de-a dreptul ridicol. Am folosit şi folosim toate instrumentele legale la nivel parlamentar şi la nivel de iniţiativă cetăţenească pentru modificarea legii. (…) Am văzut zilele trecute că şi ALDE începe să dea mesaje că ar trebui să revenim la alegerea primarilor în două tururi, ceea ce e un lucru foarte bun faptul că au pusee de normalitate. Este surprinzător, dar este lăudabil”, a afirmat Dan Barna, duminică, la Constanţa.

Invitaţia adresată de Cioloş liderului ALDE vine în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, la Constanţa, că ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi, motivând că alegerile locale într-un singur tur sunt un handicap pentru partidele mici.

„Noi susţinem că alegerea trebuie să se facă în două tururi. Când o să discutăm, dacă o să intre în discuţie Legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp, puţin, dar mai avem timp. Sigur că această chestiune pentru noi este un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat”, a spus Tăriceanu.

Continuă să citești

Politic

Cioloş: ”Alianţa 2020 merge la europarlamentare”. ÎCCJ a admis contestaţia USR-PLUS la decizia BEC

Publicat acum

pe

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia formulată de USR şi PLUS împotriva deciziai BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS”.

”Acum aveţi cu cine vota! Alianţa 2020 merge la europarlamentare! Aşa cum ne aşteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au votat în favoarea Alianţei noastre! Lupta continuă cu şi mai mult avânt. Vă mulţumim pentru efortul, implicarea şi răbdarea voastră. Împreună vom reuşi”, a anunțat Dacian Cioloş, liderul PLUS.

Vă reamintim, Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, joi, decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş. Dej24.ro a scris despre acest subiect AICI.

Ulterior, Alianţa USR-PLUS a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie contestaţia cu privire la decizia BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS”. Contestaţia a avut 18 pagini de argumente juridice şi a fost pregătită de o echipă de șase jurişti şi avocaţi din partea celor două partide.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare