Conectează-te cu noi

Social-Cultură

ÎPS Andrei a fost prezent de Florii în Parohia Mica – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Creștinii ortodocși au prăznuit ieri Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătoare cunoscută în popor și sub numele de Florii.

Cu această ocazie, Mitropolitul Clujului a fost prezent ieri în Parohia Mica. ÎPS Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ocrtotita de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre sărbătoarea Floriilor ca anticipare a Învierii Domnului. Acesta a sfințit la finalul slujbei ramurile de finic și de salcie care au fost împărțite credincioșilor. De asemenea, a binecuvantat lucările realizate în ultima perioadă la locașul de cult din Mica.

Preotului paroh, părintelui Gheorghe Ciui, ÎPS Andrei i-a acordat distincția „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar celor implicați în activitățile Bisericii diplome de aleasă cinstire.

Lăcașul de cult cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil” din Mica a fost construit între anii 1931-1934. Biserica a fost înzestrată cu un iconostas cumpărat de la Mănăstirea Nicula, daruit manastirii în 1944 de parohia Mintiu Gherlii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER