Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

ÎPS Andrei, slujbă religioasă la Dej pentru victimele tragediei din clubul Colectiv – FOTO

Publicat acum

pe

....

ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat marți, 30 octombrie, în mijlocul preoților din Protopopiatul Ortodox Român Dej, cu ocazia Conferinței de Toamnă.

....

Ziua a început cu o Liturghie, săvârșită în Biserica cu Hramul „Sf. Mihail și Gavriil” din Dej.

În cadrul slujbei religioase au fost înălțate rugăciuni pentru odihna sufletului lui Teofil Herineanu, protopop al Dejului în perioada 1978-2015, precum și pentru odihna sufletelor celor ce au trecut la cele veșnice în urma tragediei de la Clubul Colectiv din București, la 3 ani de la producerea nefericitului eveniment.

De la ora 10:00, în prezența ÎPS Părinte Andrei, a fost săvârșită o slujbă de Te-Deum, la care a participat și Morar Costan, primarul municipiului Dej.

De la ora 10:30, ÎPS Andrei a binecuvântat o placă comemorativă ce poartă numele protopopului Teofil Herineanu. Părintele protopop Ioan Buftea, împreună cu preoții din Protopopiatul Dej, în semn de recunoștință pentru cel care a fost protopopul Teofil Herineanu, trecut la cele veșnice la data de 4 februarie 2015, au hotărât ca Sala de Ședințe a Protopopiatului Dej să poarte numele „SALA PROTOPOP TEOFIL HERINEANU”.

De la ora 11:00, ÎPS Andrei a prezidat lucrarile conferinței cu tema „Strategia misionară a Bisericii după Referendum”, susținută de Pr. Lect. Univ. Dr. Răzvan Perșa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

ÎPS Andrei a subliniat unitatea spirituală realizată de biserică, înaintea unirii de la 1 decembrie 1918 când a fost apogeul unirii. A rememorat apoi în câteva cuvinte întâmplările petrecute în Sala Unirii de la Alba Iulia, când a fost semnată Unirea Ardealului cu Țara, cunoscută și ca Marea Unire de la 1918.

Părintele Mitropolit a fost însoțit de către părintele arhimandrit Benedict Vesa, părintele profesor Ștefan Iloaie, părintele profesor Răzvan Perșa și părintele consilier arhidiacon Claudiu Grama.

La final, toți cei prezenți au interpretat un cântec patriotic, fiind dirijați de către maestrul Ioan Dordoi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER