Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

ISU Cluj, probleme mari cu autospecialele pentru stingerea incendiilor! Cea mai veche are 40 de ani

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

ISU Cluj este deficitar la autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiilor, scrie Mediafax. Şeful instituţiei spune că cea mai veche dintre maşini are 40 de ani, iar acest lucru face ca intervenţiile pentru stingerea incendiilor din judeţ să fie dificile.

Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Detaşamentul Cluj-Napoca avea anii trecuţi 6-7 autospeciale cu apă şi spumă, iar numărul lor s-a redus, în prezent, la jumătate.

„Dacă parcul de ambulanţe SMURD al ISU Cluj este nou, stăm foarte prost la autospecialele cu apă şi spumă, unde suntem deficitari. Avem maşini vechi, uzate şi apar probleme, iar dacă sunt intervenţii mai dificile şi mai mari de stingere a incendiilor în judeţ, facem mişcări de forţe ca să ne putem desfăşura activitatea, trimitem şi din alte localităţi. Cea mai veche autospecială cu apă şi spumă aflată în funcţiune datează din anul 1980 şi este în Huedin. Detaşamentul Cluj-Napoca avea anii trecuţi 6-7 astfel de autospeciale, acum are trei. E foarte greu, ne-ar trebui mai multe”, a spus Moldovan.

Acesta a subliniat că ISU Cluj a făcut demersuri pentru a primi mai multe autospeciale cu apă şi spumă şi speră să ajungă 9 astfel de maşini în perioada următoare, care ar acoperi toate intervenţiile în condiţii foarte bune.

ISU Cluj a avut anul trecut un număr total de 17.307 intervenţii, cu peste 8,5% mai multe decât în 2018.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER