Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

ITM Cluj începe controalele la angajatori

Publicat acum

pe

loading...

Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj aduce în atenţia angajatorilor obligaţiile ce le revin şi care trebuie puse în aplicare în perioada 20 noiembrie -20 decembrie prin modificările aduse Legii Dialogului Social. Instituţia atrage atenţia că iniţierea negocierii colective salariale este obligatorie pentru toţi angajatorii.

Guvernul a introdus obligaţia angajatorilor de a iniţia negocieri colective salariale, indiferent de numărul angajaţilor, pentru a pune în aplicare OUG 79/2017, prin care sunt transferate contribuţiile sociale de la angajator la angajat. Astfel, au obligaţia de a iniţia negocieri colective salariale inclusiv angajatorii care au mai puţin de 21 de angajaţi, precum şi angajatorii care au contracte colective de muncă în vigoare. Reprezentanţii federaţiilor sindicale pot sta alături de reprezentanţii salariaţilor la masa negocierilor cu angajatorii

Indiferent dacă, în unitatea în care urmeză iniţierea negocierilor, există sau nu sindicat afiliat la o federaţie/confederaţie reprezentativă la sectorul de activitate, la negocierea contractelor, acordurilor colective de muncă, actelor adiţionale, pot participa şi reprezentanţi ai federaţiei/confederaţiei sindicale alături de reprezentanţii salariaţilor, cu acordul acestora. Acţiunile de control ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj în perioada care urmează, în ceea ce priveşte aplicarea corectă a noilor modificări legislative menţionate anterior, se vor axa pe informare, prevenire şi modul de completare şi transmitere în registrul general de evidenţă a salariaţilor a elementelor raportului de muncă (salariul), ca urmare a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat”, transmite ITM Cluj.

 

Sursa –  monitorulcj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER