Conectează-te cu noi

Politic

Itu: Locuitorii din Dej și comunele de pe o rază de 8 kilometri beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani, fără penalizare!

Publicat acum

pe

Deputatul dejean Cornel Itu a anunțat azi, printr-un comunicat de presă, că “locuitorii din Dej și comunele de pe o rază de 8 km beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani, fără penalizare”.

“Astăzi, 8 septembrie 2020, a fost adoptat, cu amendamente, proiectul pe care l-am inițiat în urmă cu trei ani împreună cu senatorul Alexandru Cordoș, cu scopul de a obține pentru o parte importantă a locuitorilor din județul Cluj, care trăiesc și muncesc de cel puțin 30 de ani în zone poluate de industria locală, reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Prin amendamente, pe lângă municipiul Dej și comunele din apropiere au fost incluse, de asemenea, Turda și Câmpia Turzii, precum și localitățile de pe o rază de 8 km față de aceste orașe.

Este o măsură justă și reparatorie față de cetățenii care au fost supuși efectelor toxice ale poluării, atât prin gradul de poluare, dar mai ales prin timpul de expunere. 

Este o victorie meritată de către cetățenii municipiului Dej, precum și a persoanelor din celelalte zone prevăzute în noua lege, și o mare satisfacție pentru mine, în calitate de deputat care îi reprezintă în Parlamentul României!

Proiectul adoptat astăzi de Camera Deputaților, ca for decizional, poate fi consultat aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16129”, a transmis deputatul dejean Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER