Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Joc educativ on-line, lansat de IGSU la Cluj pentru pregătirea tinerilor în cazuri de urgență

Publicat acum

pe

andrei-si-rex-joc-educativ-online-lansat-la-cluj

Un joc educativ on-line lansat joi, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, are menirea de a-i învăța pe tineri o serie de lucruri care țin de protecția împotriva riscurilor, de acordarea primului ajutor și de prevenirea incendiilor.

Jocul, denumit „Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei — Rex & Andrei versus dr. Formidabilis„, a fost lansat la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj și este dezvoltat în cadrul unui proiect european, prin consorțiul format din Biroul Federal de Protecție Civilă și de Asistență la Dezastre (BBK) din Germania, Organizația de Cruce Roșie din Austria, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Aplicația este dezvoltată în cadrul proiectului „Creșterea gradului de conștientizare a tinerilor privind pregătirea și protecția împotriva riscurilor” (Raising Young People’s Awareness on Preparedness and Self protection — YAPS), proiect în valoare de 1,03 milioane de euro.

Jocul se dorește a fi un instrument de lucru pentru tinerii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, cu scopul de a îmbunătăți competențele de auto-protecție în situațiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educațional preuniversitar din statele partenere.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a explicat că jocul va fi implementat în România pe baza unei experiențe de succes în Germania și că acest proiect este unul dintre cele mai importante în ceea ce privește pregătirea populației pentru situații de urgență.

Statul singur, fără parteneriat cu populația, nu poate să facă față dezastrelor. Iar ca să avem un parteneriat cu populația, trebuie să o pregătim. O populație nepregătită este o populație vulnerabilă„, a afirmat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, proiectul a identificat o nișă de public foarte importantă în pregătirea populației, arătând că, prin jocul respectiv, nu numai copiii vor învăța cum să se comporte în situații de urgență, ci și părinții lor, care sunt lângă ei.

La lansarea jocului au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, președintele BBK Germania, Christoph Unger, șeful IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER