Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Județul Cluj are, începând de astăzi, plan de intervenție pe timp de iarnă

Publicat acum

pe

zapada deszapezire

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a aprobat astăzi, 20 octombrie, planul operativ de intervenţie în timpul iernii pe drumurile județene din județul Cluj, pentru perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017.

În acest sens, Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj, a analizat și clasificat întreaga rețea de drumuri județene aflată în administrare, în lungime de 1214,441 km, pe niveluri de viabilitate, stabilind în acest fel nivelurile de intervenție pe timpul iernii.

În concret, în funcţie de importanţa fiecărui sector de drum judeţean în parte, de nivelul traficului înregistrat pe tronsonul în cauză, de numărul şi mărimea localităţilor pe care le leagă precum şi de alte criterii obiective şi măsurabile, drumurile au fost clasificate în 4 nivele de intervenţie care stabilesc ordinea de prioritate a acţiunilor şi timpul în care se intervine, operaţiunile care se execută, tipurile de materiale şi cantităţile utilizate etc.

Astfel, la nivelul I de viabilitate au fost încadrate patru drumuri/sectoare de drumuri județene în lungime totală de 70,2 km, la nivelul II de viabilitate 50 de drumuri/sectoare de drumuri județene care asigură legătura cu centrele de comună, în lungime totală de 681,1 km, respectiv nivelul III unde au fost încadrate 51 de sectoare de drumuri județene în lungime de 384,64 km.

În ceea ce privește ultimul nivel, IV, în lungime de 78,5 km, acesta este format din sectoare de drumuri cu un trafic redus de vehicule sau chiar inexistent. Totodată, documentul stabileşte modul de conducere şi coordonare a acţiunilor, sistemul de informare a factorilor implicaţi, numărul bazelor de deszăpezire care vor trebui să funcţioneze pe fiecare lot de drumuri astfel încât să se asigure un timp optim de intervenţie, utilajele şi mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantităţile şi tipurile de materiale, carburanţi şi lubrifianţi etc.

Scopul elaborării acestui plan de intervenție pe drumurile județene pentru sezonul de iarnă îl reprezintă dorinţa noastră de a asigura o circulație rutieră în condiții optime și de siguranță, sens în care ne propunem evitarea, pe cât posibil, sau reducerea la minim a cazurilor de drumuri cu circulaţia afectată de fenomenele şi de condiţiile meteorologice specifice iernii. Îi asigur pe clujeni că vom supraveghea în mod continuu modul în care operatorii vor realiza deszăpezirea acestor drumuri și nu vom accepta la plată niciun fel de lucrări neconforme”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER