Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Jurnaliști din Dej, Gherla și Cluj-Napoca s-au întrecut la Cupa Presei la Tir – VIDEO

Publicat acum

pe

Jurnaliștii acreditați pe lângă Garnizoana Dej au avut ieri, 19 aprilie, ocazia să se întreacă la Cupa Presei la Tir, competiție organizată în contextul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre.

Ieri dimineață, cu începere de la ora 9, Baza 4 Logistică „Transilvania” a organizat, în poligonul „Valea Urișorului”, „Cupa Presei la Tir”, competiție în care jurnaliști de la mai multe instituții de presă din zonă s-au întrecut în mânuirea armelor de foc.

După mai multe glume, șotii și povești, jurnaliștii și-au luat în serios misiunea de a acumula cât mai multe puncte și de a doborî cât mai multe ținte.

În prima parte a concursului, aceștia, organizați pe mai multe serii, au tras pe rând cu pistolul mitralieră calibru 7,62 mm. După ce au epuizat toate cartușele puse la dispoziție, s-a trecut la stabilirea clasamentului, cel mai bun trăgaci fiind Adrian Bota de la GherlaINFO (86 de puncte) – Locul I, Bercian Daniel de la Antena 1 (86 de puncte) – Locul II, iar Marius Cornea de la Someșeanul (85 de puncte) – Locul III. Trebuie precizat că departajarea între primele două locuri s-a făcut prin numărarea punctelor obținute în mijlocul țintei.

Cea de-a doua parte a concursului a fost rezervată „Duelului de foc”. Jurnaliștii care activează în presa radio, online și TV au trebuit să doboare trei ținte „mișcătoare” situate la o distanță de 100, 150 și respectiv 200 de metri.

Cei mai rapizi în doborârea țintelor au trecut mai departe în fazele eliminatorii, iar în finală au ajuns Marius Cornea de la Someșeanul și Ioan Szabo, reprezentantul Radio Stil. În cele din urmă, Marius s-a dovedit a fi mai rapid în mânuirea armei, reușind să doboare toate cele trei ținte în doar 18 secunde.

După întrecere, reprezentanții instituțiilor mass-media au fost invitați să servească, la popotă, o porție de iahnie de fasole cu cârnați, un meniu militar devenit tradițional în Garnizoana Dej după ședințele de trageri.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER