Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Jurnaliștii din Dej, Gherla și Cluj-Napoca s-au întrecut la „Cupa Presei la Tir”. Reprezentantul Dej24.ro, primul loc la „Duelul de foc” – FOTO

Publicat acum

pe

Jurnaliștii acreditați pe lângă Garnizoana Dej au avut joi, 6 aprilie, ocazia să se întreacă la Cupa Presei la Tir, competiție organizată în contextul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre.

Joi dimineață, cu începere de la ora 9, Baza 4 Logistică ”Transilvania” a organizat, în poligonul ”Valea Urișorului”, „Cupa Presei la Tir”, competiție în care jurnaliști de la mai multe instituții de presă din zonă s-au întrecut în mânuirea armelor de foc.

Jurnaliștii au fost salutați de comandantul Bazei, colonel Ion Costinel Boboc, iar după scurtul discurs de încurajare, le-a urat succes tuturor participanților la această întrecere devenită deja o tradiție.

După mai multe glume, șotii și povești, jurnaliștii și-au luat în serios misiunea de a acumula cât mai multe puncte și de a doborî cât mai multe ținte.

În prima parte a concursului, aceștia, organizați pe mai multe serii, au tras pe rând cu pistolul mitralieră calibru 7,62 mm, prima dată la ținta situată la 100 de metri, iar apoi la cea aflată la o distanță de 150 de metri. După ce au epuizat toate cartușele puse la dispoziție, s-a trecut la stabilirea clasamentului. Cel mai bun trăgaci a fost Ioan Szabo (Radio Stil) – Locul I, urmat de Daniel Deneş (Radio Fir) – Locul II și Adrian Bota (Gherlainfo) – Locul III.

Cea de-a doua parte a concursului a fost rezervată „Duelului de foc”. Jurnaliștii care activează în presa radio, online și TV au trebuit să doboare trei ținte „mișcătoare” situate la o distanță de 100, 150 și respectiv 200 de metri, totul cronometrat. Cei mai rapizi în doborârea țintelor au trecut mai departe în fazele eliminatorii, iar în finală au ajuns Dorin Cociş, de la Dej24.ro și Radio Stil și Sigismund Lapohos, de la Gherlainfo. În cele din urmă, jurnalistul publicației noastre s-a dovedit a fi mai rapid în mânuirea armei, reușind să doboare toate cele trei ținte în mai puțin de 13 secunde.

După întrecere, reprezentanții instituțiilor mass-media au fost invitați să servească, la popotă, o porție de iahnie de fasole cu cârnați, un meniu militar devenit tradițional în Garnizoana Dej după ședințele ”istovitoare” de trageri.

Pe lângă ”Cupa Presei la Tir”, Baza 4 Logistică „Transilvania” organizează și alte competiții sportive, între care volei, baschet, fotbal, tenis de câmp, tenis de masă sau șah. Pentru fiecare competiție, pe lângă echipele constituite în cadrul unităților militare din Garnizoană, pentru participare au fost trimise invitații și principalelor instituții din municipiul Dej (Primăria Municipiului Dej, Poliția Municipiului Dej, Detașamentului de Jandarmi Dej, Detașamentul de Pompieri Dej, Spitalului Penitenciar Dej, Ambulanței Dej și reprezentanților presei locale).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER