Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Lansare de carte la Dej pentru celebrarea ”Zilei Limbii Române” şi ”140 de ani de liberalism” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Lansare Carte ASTRA Dej Asociatia Liberala Dejeana (6)

Astăzi, cu începere de la ora 17, la Cercul Militar din Dej, s-a sărbătorit „Ziua Limbii Române” (31 august) și „140 de ani de liberalism”, printr-o triplă lansare de carte. 

Evenimentul, organizat de Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român-ASTRA, Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej, în parteneriat cu Asociația „Mișcarea Liberală Dejeană, l-a adus în prim-plan pe prof. Victor V. Cutuș-Mureșan. Acesta a răspuns pozitiv invitației de a lansa și la Dej trei dintre cele mai reprezentative creații ale sale: „Creaţie şi colaboraţionism: G.Călinescu şi Marin Preda”, „O iubire tragică: Mihai Eminescu-Veronica Micle” și „Folclor din Nireş”.

„Vă mulțumesc că promovați valorile autentice din zona Dejului, motiv pentru care orașul nostru va fi cunoscut și la nivel național, atât ca și un oraș din Transilvania cât și ca un oraș cu o încărcătură etnică, culturală și artistică. Evenimentul de astăzi, face parte dintr-o serie de activități pe care liberalii dejeni le-au inițiat și promovat în decursul acestui an cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de liberalism, de la tradiție la modernitate. Suntem deosebit de onorați să vă avem ca și parteneri, pe dumneavoastră, ASTRA dejeană și nădăjduiesc că cu timpul vom mai avea ocazii să colaborăm”, a declarat viceprimarul municipiului Dej, Aurelian Mureșan.

La acest eveniment au mai participat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, președintele PNL Dej, Marius Mânzat, mai mulți consilieri locali, membrii ai formațiunii PNL filiala locală, profesori, membri ASTRA Dej, dar și numeroși iubitori de cultură din municipiului Dej.


Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER