Conectează-te cu noi

Social-Cultură

LAPI Dej a marcat evenimentul „Tradiții de Crăciun în satul transilvan” – FOTO

Publicat acum

pe

iEARN LAPI DEJ (1)

Luni, 14 decembrie, în Sala Multimedia a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej a avut loc evenimentul „Tradiții de Crăciun în satul Transilvan”.

Coordonat de prof. Cornelia Platon, evenimentul, inclus în proiectul mondial iEARN „Costume populare de pe glob”, a încercat să pună în valoare portul tradițional românesc și tradițiile existente în satul transilvan, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

„<<Tradiții de Crăciun în satul transilvan>> este o activitate pe care am organizat-o în cadrul proiectului iEARN <<Costume populare de pe glob>>, proiect care tocmai a fost premiat cu un grant care îmi va permite dezvoltarea acestuia și îmbogățirea lui cu produse media realizate cu softurile primite de la programul Adobe Youth Voices. Site-ul proiectului va fi actualizat, iar odată cu aniversarea a 18 ani de când proiectul se derulează, acesta va avea și o „căsuță” nouă. Partea interactivă a proiectului se derulează pe platforma iEARN, pe forumul dedicat proiectului, unde există și o galerie media a acestuia. În momentul de față am participanți din 56 de țări și numărul acestora crește. Proiectul va fi prezentat în vară la Conferința internațională iEARN, care va avea loc în Pune, India”, a declarat pentru Dej24.ro prof. Cornelia Platon, coordonator iEARN pentru Romania.

Evenimentul s-a bucurat de o prezență masivă a elevilor și profesorilor Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, la acesta luând parte și directorul instituției, prof. Dorina Gherman.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER