Conectează-te cu noi

Naţional

Lege nouă pentru cei care locuiesc la bloc! Intră în vigoare pe 28 septembrie

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Comportamentul locatarilor într-un bloc va avea, începând cu 28 septembrie, o nouă lege. Regulamentul Condominiului va trebui semnat de proprietari și chiriași, iar documentul va conține detalii despre conduita persoanelor din interiorul unui bloc. Bonus, regulile se aplică și vizitatorilor, scrie A1.

Finalul lui 2018 a adus o nouă legislaţie pentru asociaţiile de proprietari. Astfel, toţi proprietarii de apartamente și garsoniere trebuie să semneze, până în data de 28 septembrie 2019, ”un document scris cu privire la regulile de folosinţă a părţilor comune precum şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari”, mai scrie sursa citată.

Legea Condominiului. Ce trebuie să facă proprietarii și chiriașii

În documentul pe care proprietarii și chiriașii îl vor semna vor fi trecute reguli de conduită pentru spațiile comune ale blocului. De la zona de curățenie, până la programul de liniște, toate vor fi trecute în această lege nouă.

În cazul în care regulamentul nu va fi respectat, cei care se simt afectați pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei. De menționat este faptul că încălcarea acestui regulament nu constituie contravenție.

Mai mult, noua legislaţie le va permite asociațiilor de proprietari să modifice și orele de linişte. În prezent, legislaţia în vigoare are ca ore de ”liniște” perioadele dintre 22.00 – 08.00 şi 13.00-14.00).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER