Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Liceul Tehnologic Special Dej, pregătit să-și primească elevii

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Instituțiile de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Cluj au finalizat activitățile premergătoare începerii noului an școlar, încheind lucrările necesare derulării în condiții optime a procesului educațional.

De altfel, urmare a investițiilor finanțate de Consiliul Județean, toate unitățile de învățământ special de sub autoritatea forului administrativ județean beneficiază de autorizație sanitară de funcționare.

Liceul Tehnologic Special Dej și Grădinița Specială Cluj-Napoca sunt pregătite să își primească cursanții, acestea beneficiind de lucrări de reparații, igienizare, dezinsecție și dezinfecție.

Pentru asigurarea unor condiții optime de școlarizare, la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere au fost efectuate lucrări de igienizare a sălilor de clasă și a grupurilor sanitare, au fost înlocuite o parte a ușilor de la sălile de clasă cu uși antifoc și a fost renovată biblioteca. Totodată, au fost reparate acoperișul și scările la corpul de clădire A. Nu în ultimul rând, a fost amenajat parcul de joacă pentru elevi.

Tot în scopul derulării în bune condiții a activităților instructiv-educative specifice, la Liceul Special pentru Deficienți de Auz au fost igienizate sălile de clasă, holurile, băile și grupurile sanitare și au fost realizate zugrăveli în sălile de clasă, pe coridoare și holuri.

Și la nivelul Școlii Gimnaziale Speciale Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată au fost igienizate și curățate toate sălile de clasă, cabinetele școlare și grupurile sanitare. De asemenea, a fost curățată curtea școlii și au fost toaletați arbuștii. Mai mult, unitatea școlară este cuprinsă în proiectul de investiții „Creșterea eficienței energetice la clădirea școlii”, derulat de către Consiliul Județean.

Pentru adaptarea la nevoile elevilor cu cerințe educative speciale, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, instituție unică prin profilul său în județul Cluj, a realizat lucrări de igienizare în sălile de clasă, holuri și în spațiile dedicate terapiilor specifice de recuperare, precum și lucrări de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

La rândul ei, Școala Profesională Specială Samus a efectuat operațiuni de igienizare și reparații, instituția urmând să beneficieze de un amplu proces de reabilitare, finanțat prin fonduri europene și locale, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs de derulate.

La Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz Kozmutza Flora, singura de profil din țară cu predare în limba maghiară, activitățile prilejuite de începerea noului an educațional au constat în lucrări de igienizare la bucătărie, respectiv zugrăvit în lavabil, precum și în schimbarea mobilierului deteriorat de la bucătărie.

Pe lângă asigurarea igienizării spațiilor destinate procesului de învățământ, respectiv săli de clasă, cabinet de terapii, sală multisenzorială și cea de sport, clădirea administrativă, Școala Gimnazială Specială Huedin a realizat dezinfecția pereților încăperilor, pardoselii, tâmplăriei și mobilierului școlar, precum și reparații ale mobilierului.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește pregătirile pentru debutul anului școlar, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă a derulat pe parcursul verii lucrări de igienizare și zugrăvit la sălile de clasă și holuri, precum și amenajarea curții interioare.

Social-Cultură

DEJ | Patinoarul artificial din Piața Bobâlna SE ÎNCHIDE!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Patinoarul artificial din Piaţa Bobâlna se închide, potrivit unui anunț al Primăriei Dej. Acesta va funcţiona până în data de 16 februarie, inclusiv, în intervalul orar 10:00-21:30, iar începând de luni, 17 februarie va începe demontarea lui.

În prima fază vor fi efectuate operațiunile de dezghețare a suprafeței de gheață a patinoarului artificial, care vor urmate de demontarea instalațiilor și a podiumului pe care a fost amplasat. Aparatura şi componentele podiumului vor fi dezasamblate şi depozitate pentru a fi montate în sezonul de iarnă 2020- 2021.

Și în acest an patinoarul artificial pe care l-am amenajat în centrul municipiului, s-a dovedit a fi atractiv. În cele 2 luni de funcționare peste 7000 de persoane au frecventat patinoarul, iar copiii din școlile dejene au putut să își desfășoare orele de sport”, a afirmat edilul Morar Costan.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Limitatoare de viteză pe strada Crângului, după ce Dej24.ro a subliniat necesitatea instalării acestora în zonă – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

După ce în urmă cu aproape o lună de zile Dej24.ro relata despre o autoutilitară care se deplasa pe strada Crângului dinspre cartierul Dealul Florilor și părăsea partea carosabilă, oprindu-se la câțiva metri de o locuință (detalii AICI!), vineri, 14 februarie, autoritățile locale au luat primele măsuri.

Este vorba despre amplasarea unui prag de reducere a vitezei semnalizat corespunzător prin indicatoare rutiere, montat astăzi pe strada Crângului.

Oamenii susțineau că în zonă au avut loc numeroase accidente. Chiar dacă au solicitat amplasarea de parapeți de protecție, astfel încât autoturismele să nu mai părăsească partea carosabilă, administratorul drumului a considerat oportună amplasarea în zonă a unui prag de limitare a vitezei pentru a-i obliga pe șoferi să încetinească.

Continuă să citești

Social-Cultură

Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

În perioada 17-21 februarie se va derula la Dej campania ”Împreună pentru o sănătate mai bună”, în cadrul căreia cetățenii vor putea beneficia de teste medicale gratuite.

Acțiunea este desfășurată de către Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie (ASEF), în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Primăria Municipiului Dej.

Pe perioada campaniei, dejenii vor fi vizitați de 12 voluntari ai asociației în instituții, dar și la domiciliu și își vor putea măsura gratuit tensiunea arterială, procentul de grăsime din organism și gradul de oxigenare al sângelui.

Voluntarii asociației, veniți din diferite zone ale țării, își vor oferi serviciile pentru a atrage atentia dejenilor asupra importanței sănătății și a prevenirii bolilor printr-un stil de viață sănătos, vor fi susținute seminare de sănătate ,,Ai grijă de inima ta!” în instituții, precum și seminare motivaționale ,,Gândește cutezător ”. Cei interesați vor putea beneficia de teste medicale gratuite și opțional de materiale informative de sănătate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare