Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Liceul Tehnologic Special Dej, pregătit să-și primească elevii

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Instituțiile de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Cluj au finalizat activitățile premergătoare începerii noului an școlar, încheind lucrările necesare derulării în condiții optime a procesului educațional.

De altfel, urmare a investițiilor finanțate de Consiliul Județean, toate unitățile de învățământ special de sub autoritatea forului administrativ județean beneficiază de autorizație sanitară de funcționare.

Liceul Tehnologic Special Dej și Grădinița Specială Cluj-Napoca sunt pregătite să își primească cursanții, acestea beneficiind de lucrări de reparații, igienizare, dezinsecție și dezinfecție.

Pentru asigurarea unor condiții optime de școlarizare, la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere au fost efectuate lucrări de igienizare a sălilor de clasă și a grupurilor sanitare, au fost înlocuite o parte a ușilor de la sălile de clasă cu uși antifoc și a fost renovată biblioteca. Totodată, au fost reparate acoperișul și scările la corpul de clădire A. Nu în ultimul rând, a fost amenajat parcul de joacă pentru elevi.

Tot în scopul derulării în bune condiții a activităților instructiv-educative specifice, la Liceul Special pentru Deficienți de Auz au fost igienizate sălile de clasă, holurile, băile și grupurile sanitare și au fost realizate zugrăveli în sălile de clasă, pe coridoare și holuri.

Și la nivelul Școlii Gimnaziale Speciale Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată au fost igienizate și curățate toate sălile de clasă, cabinetele școlare și grupurile sanitare. De asemenea, a fost curățată curtea școlii și au fost toaletați arbuștii. Mai mult, unitatea școlară este cuprinsă în proiectul de investiții „Creșterea eficienței energetice la clădirea școlii”, derulat de către Consiliul Județean.

Pentru adaptarea la nevoile elevilor cu cerințe educative speciale, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, instituție unică prin profilul său în județul Cluj, a realizat lucrări de igienizare în sălile de clasă, holuri și în spațiile dedicate terapiilor specifice de recuperare, precum și lucrări de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

La rândul ei, Școala Profesională Specială Samus a efectuat operațiuni de igienizare și reparații, instituția urmând să beneficieze de un amplu proces de reabilitare, finanțat prin fonduri europene și locale, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs de derulate.

La Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz Kozmutza Flora, singura de profil din țară cu predare în limba maghiară, activitățile prilejuite de începerea noului an educațional au constat în lucrări de igienizare la bucătărie, respectiv zugrăvit în lavabil, precum și în schimbarea mobilierului deteriorat de la bucătărie.

Pe lângă asigurarea igienizării spațiilor destinate procesului de învățământ, respectiv săli de clasă, cabinet de terapii, sală multisenzorială și cea de sport, clădirea administrativă, Școala Gimnazială Specială Huedin a realizat dezinfecția pereților încăperilor, pardoselii, tâmplăriei și mobilierului școlar, precum și reparații ale mobilierului.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește pregătirile pentru debutul anului școlar, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă a derulat pe parcursul verii lucrări de igienizare și zugrăvit la sălile de clasă și holuri, precum și amenajarea curții interioare.

Social-Cultură

CNAM Dej | Clubul de robotică vrea să facă viziere pentru medici. Liceeni au nevoie de AJUTOR!

Publicat acum

pe

loading...

Clubul de Robotică Team VECTRON RO034 aparținând Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej și-a propus să realizeze viziere pentru medici.

În lupta cu COVID-19, cu ajutorul unei imprimante 3D, liceeni din Dej și-au propus să realizeze viziere pentru medici. Pentru aceasta, ei au nevoie de ajutor.

”Contribuie și tu la achiziționarea materiilor prime necesare și a imprimantei 3D (https://3d4all.ro/produs/imprimanta-3d-creality-ender-5/) de care au nevoie acești copii minunați!

Costul total pentru fabricarea primelor 100 de viziere este 3500 de lei (imprimanta 3D plus materiile prime). Imprimanta poate printa 9 viziere pe zi!

Donaţiile se pot face în contul RO72RNCB0108002702030001 deschis la BCR, FUNDATIA ANDREI MURESANU DEJ, strada 1 Mai nr 10, cont deschis la BCR DEJCOD FISCAL: 9855126”, se arată într-un anunț postat de CNAM Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Medic militar stabilit în Dej de zeci de ani, în conducerea spitalului din Suceava – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un medic militar stabilit în Dej de zeci de ani va face parte din echipa care va asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Este vorba despre lt. col. Chioralia Dinu Ștefan, medicul șef al Brigăzii 81 Mecanizată Bistrița, cel care va fi director medical la spitalul din Suceava.

“Patru militari din Ministerul Apărării Naționale vor asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Echipa, care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci. Le dorim mult succes si îi asigurăm de respectul și prețuirea noastră! Multă sănătate, putere de muncă și tot respectul nostru!”, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

foto: arhivă personală | imagine preluată de pe dejulmeu.ro

Continuă să citești

Social-Cultură

Ioan Tecar, despre blocul V03 din Dej: ”Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”

Publicat acum

pe

loading...

Omul de afaceri Ioan Tecar a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni radio, despre achiziționarea blocului V03 de pe strada Crângului din Dej.

”Multe persoane din zona primarului știu modul prin care eu am participat la licitație la V03. Nu am avut nevoie de ea, am atâtea pe cap că numai de problema aceasta nu am avut nevoie. La un moment dat m-am gândit că totuși este prea mult să mai stea blocul acela acolo (…) Nici nu m-am gândit să particip la licitație, dar eu am considerat că trebuie făcut ceva acolo. Deja era un focar de infecție în centrul Dejului, când veneam cu o delegație din Italia, din Germania și le arătam orașul, nu știam pe unde să îi duc să nu vadă… și-am zis <<bun, participăm la licitație>> (…) Prioritatea zero pentru noi, și cred că și pentru autoritățile locale, a fost să-l dărâmăm și să igienizăm zona. Cel mai important astăzi asta este. Când am primit autorizația de demolare, a doua zi ne-am și apucat de demolat. Mergând mai departe, sigur că noi ne gândim să facem acolo și magazine, pe zona parterului, la demisol și o anumită zonă să fie parcări; eu cred că trebuie vreo 280-300 de parcări obligatoriu (pe lângă cele 80 care trebuie cedate gratuit Primăriei). Suntem în studiu, ne-am gândit să facem la nivelul parterului magazine și sus să fie un bloc cu apartamente. Avem deja făcută o machetă, dar dacă cineva are idei mai bune, are alte variante, noi cu mult drag le stăm la dispoziție. Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”, a declarat Ioan Tecar, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir.

Vă reamintim, blocul V03 s-a făcut una cu pământul, la jumătatea lunii martie. Detalii și imagini, AICI.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare