Conectează-te cu noi

Naţional

Licitaţia pentru achiziţia de ambulanţe, coordonată de Secretariatul General al Guvernului

Publicat acum

pe

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că, în urma discuţiilor avute cu miniştrii Sănătăţii şi Internelor, Florian Bodog şi Carmen Dan, dar şi cu şeful DSU, Raed Arafat, de licitaţia pentru achiziţia de ambulanţe se va ocupa o echipă coordonată de Secretariatul General al Guvernului.

Concluzia este următoarea: toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care va avea ca primă sarcină organizarea acestei licitaţii pentru achiziţia de ambulanţe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitaţie, care e coordonată de Secretariatul General al Guvernului, unde vor fi reprezentanţi de la IGSU, MS şi de la DSU, binenţeles şi de la SGG”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că, începând chiar de marţi va lucra la protocolul comun între SGG, Ministerul de Interne prin IGSU, Ministerul Sănătăţii.

Va fi un acord cadru, un caiet de sarcini, la care vor lucra specialişti de la Ministerul de Interne, IGSU, DSU şi de la Ministerul Sănătăţii, plus cei care sunt, vor fi responsabili de la Secretariatul General al Guvernului.

Toată această echipă comună va lucra în coordonarea Secretariatului General al Guvernului. (…) Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (…) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitaţia pornită şi într-un final să ajungem să achiziţionăm ambulanţe”, a precizat premierul.

El a mai spus că în cursul va merge la Ministerul Finanţelor, unde va discuta despre finanţarea necesară achiziţiei de ambulanţe.

O dată cu rectificarea bugetară vom găsi şi se vor găsi sursele de finanţare, doar că pentru noi este extrem de important ca acest acord cadru şi licitaţia să fie ţinută până atunci. Legea permite, nu se întâmplă nimic nou, nu e o premieră, iar procedurile pot fi ţinute şi asta ne interesează până la rectificare”, a mai spus Sorin Grindeanu.

El a mai spus că toţi cei prezenţi au fost de acord cu faptul că parcul ambulanţelor trebuie înnoit.

Cu acest lucru toată lumea este de acord. Avem un parc învechit, un parc care trebuie să fie schimbat. Că beneficiarii, într-un final, sunt cele două entităţi – MS şi IGSU, toată lumea ştie. Pe mine, ca prim-ministru, mă interesează să rezolvăm această problemă, dincolo de anumite sincope, care nu au fost doar acum, în ultimul timp, ci şi în perioada altor guverne. Am găsit la colegii mei deschidere în a rezolva aceste lucruri şi asta e extrem de important”, a adăugat premierul.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER