Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Licitația se apropie de final! Primarul din Mica anunță data probabilă a demarării lucrărilor de introducere a apei în comună

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, a solicitat recent Companiei de Apă „Someș” SA detalii referitoare la stadiul procedurii de licitație privind introducerea apei în comună.

Răspunsul acesteia arată că termenul aproximativ de finalizare a procedurii de licitație va fi la data de 25 februarie 2020.

Unul dintre proiectele pentru care m-am luptat încă din momentul alegerii mele în funcția de primar al comunei a fost acela ca locuitorii comunei Mica să beneficieze de apă și canalizare. Mi-aş fi dorit să pot realiza acest lucru încă din primul an de mandat, dar situaţia nu a depins numai de mine şi nici de Consiliul Local, comuna noastră făcând parte dintr-un Master Plan iniţiat de Compania de Apă Someș. Toate solicitările noastre pentru obţinerea finanţării unui proiect privind introducerea simultană a apei și a canalizării pe raza Comunei Mica, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost respinse, Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, actualul Minister al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, invocând faptul că ar putea exista o dublă finanțare, iar în consecință Comuna Mica a rămas parte integrantă a proiectului inițiat de Compania de Apă Someș S.A., proiect prin care locuitorii comunei Mica vor beneficia numai de apă potabilă, fără canalizare”, a scris pe Facebook primarul Tiberiu Zelencz.

Potrivit acestuia, în tot acest timp, Comuna Mica a sprijinit toate demersurile Companiei de Apă Someş privind punerea la dispoziție, atât a terenurilor unde vor fi amplasate stațiile de pompare, cât şi bazinele, conform proiectului.

În data de 07.01.2020 am înaintat o adresă Companiei de Apă Someș prin care am solicitat comunicarea ultimelor date referitoare la stadiul licitației și a începerii lucrărilor referitoare la introducerea apei potabile pentru comunele Mica și Unguraș”, a mai spus edilul comunei Mica.

Compania de Apă „Someș” SA a răspuns solicitării primarului Tiberiu Zelencz și relevă faptul că termenul aproximativ de finalizare a procedurii de licitație va fi la data de 25 februarie 2020, iar data aproximativă de începere a lucrărilor va fi la 15 aprilie 2020. Conform informării, datele sunt estimative în funcție de numărul solicitărilor de clarificări și de eventualele contestații.

În mod evident nu am uitat nici de proiectul privind introducerea canalizării pe raza comunei, iar în acest sens am întocmit studiul de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să realizăm și proiectul tehnic pentru obținerea autorizației de construire. Menţionez faptul că acest proiect a fost finanțat din F.D.I, însă din păcate, până în acest moment, nu am fost chemat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru semnarea contractului. Cu paşi mărunţi dar siguri, în această situaţie, sunt sigur că vom reuşi pe toate planurile. Sunt om al faptelor, nu al vorbelor şi îmi voi da toată silinţa, puterea și priceperea ca împreună cu consiliul local și echipele de implementare a proiectelor să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus la nivelul comunei noastre. Împreună, în tot acest timp, am inițiat multe alte proiecte vizibile deja, precum și altele care se vor vedea în perioada următoare. Scopul meu a fost şi este de a dezvolta comuna Mica, de a realiza cât mai multe obiective şi de a creşte nivelul de trai al tuturor cetăţenilor”, a conchis edilul Tiberiu Zelencz.

Ştiri din zonă

Numărul unităților de învățământ închise parțial din cauza GRIPEI în județul Cluj a ajuns la 18!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei afectează, în prezent, 7.061 de elevi, a anunţat joi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

MEC precizează că această cifră nu reprezintă numărul copiilor bolnavi.

Cursurile sunt suspendate integral în câte o unitate de învăţământ din Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Lista unităților de învățământ care au fost parțial închise joi:

 • Gradinita cu PP Lizuca Cluj-Napoca
 • Gradinita cu PP Academia Piticilor Cluj-Napoca
 • Liceul Baptist Emanuel Cluj-Napoca
 • Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca
 • Scoala Gimnaziala Ioan Creanga Cluj-Napoca
 • Gradinita cu PP Casuta Povestilor Cluj-Napoca
 • Liceul Teoretic Avram Iancu Campia Turzii
 • Liceul Teoretic Eugen Pora Cluj-Napoca
 • Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca
 • Gradinita cu PP Micul Print Cluj-Napoca
 • Liceul Teoretic Bathoty Istvan Cluj-Napoca
 • Gradinita cu PP Raza de Soare Cluj-Napoca
 • Liceul teoretic Nicolae Balcescu Cluj-Napoca
 • Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca
 • Colegiul Național George Coșbuc Cluj-Napoca
 • Scoala Gimnaziala Horea Cluj-Napoca
 • Liceul Unitarian Ianos Ianos Zsigmond Cluj-Napoca
 • Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj a primit 100 de kituri de determinare rapidă a coronavirusului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

O sută de kituri de determinare rapidă a coronavirusului au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Acestea vor fi folosite începând de vineri, potrivit Mediafax.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, joi, sursei citate, că avantajul acestor kituri este că analizele medicale se fac mai rapid, pentru că nu este nevoie ca probele să fie trimise la Bucureşti.

S-au primit 100 de kituri de determinare rapidă a coronavirusului care vor deveni operaţionale de vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Avantajul acestor kituri este că analizele medicale ale pacienţilor se fac pe plan local, fără să mai fie trimise la Bucureşti, iar rezultatele se obţin mult mai repede”, a spus Abrudean.

La nivelul judeţului Cluj au fost identificate 6 locaţii pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerinţele igienico-sanitare şi pot fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj sunt pregătite 24 de locuri pentru internarea pacienţilor cu probleme respiratorii.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Coronavirus | Peste 60% din zborurile către Italia au fost anulate de către Wizz Air

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Wizz Air, companie aeriană din Europa Centrală și de Est, a anunțat că își modifică programul de zbor din cauza cererii în scădere pe rutele din Italia ca urmare a epidemiei de virus COVID-19, conform Wall-Street.

Peste 60% din zborurile către Italia au fost anulate pentru perioada 11 martie – 2 aprilie 2020. Programul de zbor revine la normal după 2 aprilie 2020.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare sunt informați cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei și li se oferă alternative de zbor pe alte rute, în cele mai apropiate date posibil.

Turiștii care au rezervat direct prin intermediul wizzair.com sau aplicația pentru mobil vor primi o notificare prin email, în care li se oferă modificarea gratuită a rezervării, rambursarea integrală a banilor achitați sau 120% din suma plătită sub formă de credit de companie.

În imaginile de mai jos, regăsiți lista curselor aeriene modificate:

Recent, o aeronavă a companiei low-cost Wizz Air care a operat zborurile W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie şi W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie, unde a existat un pasager diagnosticat ulterior cu coronavirus, a fost scoasă din funcţiune şi va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operaţiuni.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare