Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Licitația se apropie de final! Primarul din Mica anunță data probabilă a demarării lucrărilor de introducere a apei în comună

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, a solicitat recent Companiei de Apă „Someș” SA detalii referitoare la stadiul procedurii de licitație privind introducerea apei în comună.

Răspunsul acesteia arată că termenul aproximativ de finalizare a procedurii de licitație va fi la data de 25 februarie 2020.

Unul dintre proiectele pentru care m-am luptat încă din momentul alegerii mele în funcția de primar al comunei a fost acela ca locuitorii comunei Mica să beneficieze de apă și canalizare. Mi-aş fi dorit să pot realiza acest lucru încă din primul an de mandat, dar situaţia nu a depins numai de mine şi nici de Consiliul Local, comuna noastră făcând parte dintr-un Master Plan iniţiat de Compania de Apă Someș. Toate solicitările noastre pentru obţinerea finanţării unui proiect privind introducerea simultană a apei și a canalizării pe raza Comunei Mica, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost respinse, Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, actualul Minister al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, invocând faptul că ar putea exista o dublă finanțare, iar în consecință Comuna Mica a rămas parte integrantă a proiectului inițiat de Compania de Apă Someș S.A., proiect prin care locuitorii comunei Mica vor beneficia numai de apă potabilă, fără canalizare”, a scris pe Facebook primarul Tiberiu Zelencz.

Potrivit acestuia, în tot acest timp, Comuna Mica a sprijinit toate demersurile Companiei de Apă Someş privind punerea la dispoziție, atât a terenurilor unde vor fi amplasate stațiile de pompare, cât şi bazinele, conform proiectului.

În data de 07.01.2020 am înaintat o adresă Companiei de Apă Someș prin care am solicitat comunicarea ultimelor date referitoare la stadiul licitației și a începerii lucrărilor referitoare la introducerea apei potabile pentru comunele Mica și Unguraș”, a mai spus edilul comunei Mica.

Compania de Apă „Someș” SA a răspuns solicitării primarului Tiberiu Zelencz și relevă faptul că termenul aproximativ de finalizare a procedurii de licitație va fi la data de 25 februarie 2020, iar data aproximativă de începere a lucrărilor va fi la 15 aprilie 2020. Conform informării, datele sunt estimative în funcție de numărul solicitărilor de clarificări și de eventualele contestații.

În mod evident nu am uitat nici de proiectul privind introducerea canalizării pe raza comunei, iar în acest sens am întocmit studiul de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să realizăm și proiectul tehnic pentru obținerea autorizației de construire. Menţionez faptul că acest proiect a fost finanțat din F.D.I, însă din păcate, până în acest moment, nu am fost chemat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru semnarea contractului. Cu paşi mărunţi dar siguri, în această situaţie, sunt sigur că vom reuşi pe toate planurile. Sunt om al faptelor, nu al vorbelor şi îmi voi da toată silinţa, puterea și priceperea ca împreună cu consiliul local și echipele de implementare a proiectelor să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus la nivelul comunei noastre. Împreună, în tot acest timp, am inițiat multe alte proiecte vizibile deja, precum și altele care se vor vedea în perioada următoare. Scopul meu a fost şi este de a dezvolta comuna Mica, de a realiza cât mai multe obiective şi de a creşte nivelul de trai al tuturor cetăţenilor”, a conchis edilul Tiberiu Zelencz.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER