Conectează-te cu noi

Naţional

Lipsa de experienţă, marea problemă la căutarea primului loc de muncă

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

loading...

Situaţiile în care absolvenţii se plâng că angajatorii nu îi cheamă la un interviu pentru că nu au experienţă sunt din ce în ce mai întâlnite pe piaţa muncii, a spus Ştefania Grajdeanu, reprezentanta eJobs, potrivit Mediafax.

În ultimele trei luni, zece companii au scos la concurs 2.000 de noi locuri de muncă, pentru care au aplicat peste 85.000 de candidaţi, potrivit informaţiilor de la eJobs, una dintre cele mai mari platforme online de recrutare de pe plan local.

Platforma a adunat de la începutul anului peste 4,5 mil. de aplicări. „Faţă de anul trecut, pe platforma eJobs s-a înregistrat o creştere de 10% a numărului celor care aplică la ofertele de muncă”, a precizat Ştefania Grajdeanu.

În ceea ce priveşte cele mai căutate poziţii de pe platforma de joburi, circa 567 sunt din domeniul administrativ, care au adunat aproximativ 60.000 de persoane care se bat pentru locurile scoase pe piaţă.

Pe locul doi sunt anunţurile dedicate candidaţilor care îşi caută un loc de muncă în domeniul vânzărilor. Pentru aceştia au fost publicate 548 de anunţuri active pentru care au aplicat aproximativ 41.000 de candidaţi atât pentru poziţii entry level, cât şi pentru cele care necesită experienţă.

 

Sursa – Mediafax.ro

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER