Conectează-te cu noi

Eveniment

Locomotiva unui tren de persoane a luat foc în Gâlgău

Publicat acum

pe

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ileanda au fost solicitați aseară, în jurul orei 20:30, să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la un tren ce se afla în halta Gâlgău.

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la nivelul locomotivei trenului InterRegio 1642, Baia Mare – Bucureşti, iar cei aproximativ 100 de călători au coborât singuri din tren.

La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Ileanda, incendiul fiind localizat şi lichidat în scurt timp.

Locomotiva a fost ulterior înlocuită cu una de rezervă, conform precizărilor făcute de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj, pentru Agerpres.

Potrivit cercetărilor preliminare, se pare că incendiul a fost provocat de un scurt-circuit sau o supraîncălzire a unui compresor electric.

Joi seara, la ora 20:30, Garda Ileanda a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători (IR 1642 ruta Baia Mare Bucureşti), aflat în gara localităţii Gâlgău. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, a ars compresorul locomotivei şi componente ale sistemelor de frânare. Aproximativ 100 de pasageri ai trenului au fost evacuaţi, însă din fericire nu au fost înregistrate persoane rănite. O altă locomotivă a ajuns la faţa locului şi a preluat garnitura de vagoane şi pasagerii”, arată ISU Sălaj.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER