Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Mai multe locuri de carantină la Cluj pentru cei veniţi din Italia!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Autorităţile din Cluj suplimentează locurile de carantină pentru cei care vin din Italia. Acum sunt 450 de locuri, iar spitalele iau şi ele măsuri pentru primirea bolnavilor, scrie Mediafax.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat, joi, că s-a decis suspendarea activităţii din creşele private, din centrele de petrecere a timpului liber sau a celor educaţionale.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis suspendarea, începând de vineri până în 22 martie, a activităţii desfăşurate în creşele private, locaţii de tip after school, tabere urbane, centre de petrecere a timpului liber, centre educaţionale. Am identificat spaţii suplimentare de carantinare, încă 64 de locuri fiind disponibile în acest moment, cu posibilitatea de extindere la încă 200 de locuri, suplimentar faţă de cele 197 iniţiale. În aceste spaţii de carantină intră persoanele din judeţul Cluj care vin din zona roşie, din Italia”, a spus Abrudean.

Potrivit acestuia, se vor face controale la restaurante, cluburi, localuri, pentru a se verifica dacă este respectată decizia luată la nivel naţional în privinţa persoanelor aflate în interior.

„Am decis decongestionarea Clinicii Medicale nr. 1 care va fi pregătită pentru a sprijini Spitalul de Boli Infecţioase în situaţia în care va fi necesar. Am făcut demersuri şi pentru identificarea a noi paturi de terapie intensivă dacă va fi cazul. În faţa Clinicii Medicale nr. 1 va fi instalat un cort de triaj pentru pacienţii care vin la UPU”, a spus prefectul Clujului.

La nivelul judeţului Cluj, joi erau 905 persoane în izolare acasă, 53 de persoane în carantină, fiind înregistrate patru cazuri pozitive de coronavirus din alte judeţe – Maramureş, Covasna, Mureş şi Iaşi. Bolnavii sunt la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Totodată, sunt în fază de testare 70 de probe.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER