Conectează-te cu noi

Administraţie

Mai mulți dejeni, în componența viitorului Consiliu Județean

Publicat acum

pe

Sedinta Consiliul Judetean Cluj (3)

loading...

În urma alegerilor locale de duminică, 5 iunie, mai mulți dejeni au reușit să-și asigure un fotoliu în Consiliul Județean Cluj.

În urma rezultatelor obținute la alegerile locale din acest an, PNL va avea reprezentare majoritară în Consiliul Județean Cluj, obținând cel puțin 17 mandate de consilieri (la care s-ar mai putea adăuga 1-2 mandate după redistribuiri).

Primii 17 candidaţi aflați pe listele electorale ale PNL la Consiliul Județean sunt: Alin Tişe, Marius Mânzat (Dej), Călin Tuluc, Mariana Leş, Dorel Secară, Cosmin Todea, Cristian Haiduc, Ligia Pop, Anca Hodorogea (Dej), Horea Simplicean, Dan Gavrea (Dej), Nicolae Groşan, Marinel Andro, Iuliu Sâmărtean, Marinela Marc, Dumitru Drăghici şi Marius Bălaş. Cei care s-ar putea să primească un mandat de consilier județean, în urma redistibuirilor, sunt: Gabriela Gârboan (Dej) şi Angela Marchiş.

În ceea ce-i privește pe social-democrați, în urma alegerilor locale din acest an, aceștia au obținut 10 fotolii în Consiliul Județean, la care s-ar mai putea adăuga încă 1-2 fotolii în urma redistribuirilor.

Primii 10 candidaţi aflați pe listele electorale ale PSD la Consiliul Județean sunt: Cornel Itu (Dej), Remus Lăpuşan, Valentin Cuibus, Vasile Sălătioan (Dej), Elena Chiorean, Cristian Matei, Alin Popovici, Laurenţiu Oprea, Vladimir Mătuşan şi Vasile Ilea. Având în vedere faptul că Matei Cristian a fost ales și primar al municipiului Turda, locul său va fi ocupat de următorul candidat aflat pe lista social-democraților, Călin Fărgaciu. Cei care ar putea obține un fotoliu în Consiliul Județean Cluj, în urma redistribuirilor, sunt: Petre Pop şi Ariton Nati.

Există și o situație mai specială în cazul deputatului dejean Cornel Itu care va fi pus să aleagă între funcția de consilier județean și cea de deputat. Acesta speră ca PSD să facă majoritate în forul județean și să fie numit președinte. În cazul în care liberalul Alin Tișe va fi ales în fruntea județului, mai mult ca sigur, Itu va alege funcția de deputat. Acesta are termen 14 zile, din momentul în care se anunţă oficial rezultatul alegerilor, să se decidă dacă rămâne în Parlament sau în Consiliul Judeţean Cluj. Dacă va alege funcția de deputat, locul său va fi ocupat de următorul candidat aflat pe lista PSD, Ioan Bota.

UDMR își păstrează cele 5 locuri deținute în precedentul mandat, la care s-ar mai putea adăuga încă 1 sau 2 la redistribuire. Cei 5 candidaţi ai maghiarilor sunt: Vakar Istvan, Deak Ferencz, Balla Fransisc, Lorinczi Zoltan şi Enyedi Tamas. Următorii candidaţi ai UDMR aflați pe liste sunt: Keizer Robert şi Szocs Endre.

 

FOTO – Arhivă

Administraţie

Personalul didactic din Dej va beneficia de reducere la transportul în comun!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Personalul didactic din învățământul preuniversitar din municipiul Dej urmează să beneficieze de o reducere de 50% la abonamentul lunar pentru transportul în comun.

Proiectul se va afla pe masa consilierilor locali din Dej, joi, 12 decembrie. Acesta prevede acordarea unei reduceri de 50% din tariful unui abonament 1 – 30 de zile pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar al Municipiului Dej, inclusiv salariații din unitățile conexe (Clubul copiilor).

Tot în cadrul ședinței ordinare de joi vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și dotarea creșei de pe strada Regina Maria, dar și a grădinițelor cu program prelungit „Lumea Piticilor” și „Junior”.

CITEȘTE ȘI:

Continuă să citești

Administraţie

Polițiștii din Dej vor fi dotați cu camere video portabile la uniformă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe camere de luat vederi de mici dimensiuni urmează să intre în dotarea oamenilor legii din Dej.

Consilierii locali din Dej vor avea pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare, care va avea loc joi, 12 decembrie, de la ora 15, proiectul de hotărâre care prevede „aprobarea dării în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani a 25 bucăți camere Body Worn SJ 10 Professional, către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj”.

Noile camere video portabile au două beneficii importante. În primul rând elimină sau diminuează potenţialul abuz de putere al poliţistului în raport cu cetăţeanul, dar îl protejează şi pe poliţist, care poate fi obiectul unei infracţiuni de ultraj.

Continuă să citești

Administraţie

Ultima ședință a CL Dej din acest an. Se discută despre indexarea impozitelor și taxelor locale pe anul 2020

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 12 decembrie, de la ora 15, într-o ședință ordinară pe luna decembrie, probabil ultima din acest an.

Pe ordinea de zi sunt 13 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de stimulente financiare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Dej.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați în urma încheierii contractelor de achiziție publică aferente obiectivului de investiții “Reabilitarea și dotarea creșei din Municipiul Dej, Strada Regina Maria Nr. 19, județul Cluj” finanțate din Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, conform Contract de finanțare Nr. 3462/11.05.2018.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați în urma încheierii contractelor de achiziție publică aferente obiectivului de investiții: “Reabilitarea, extinderea și dotarea grădiniței cu program prelungit Lumea Piticilor, Strada Aurora, Nr. 3 Municipiul Dej, județul Cluj”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, Nr. 3463/11.05.2018.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați în urma încheierii contractelor de achiziție publică aferente obiectivului de investiții: ”Realizarea și dotarea grădiniței cu program prelungit Junior, Strada Înfrățirii Nr. 30, Municipiul Dej, Județul Cluj, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, conform Contract de finanțare Nr. 3464/11.05.2018.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani a 25 bucăți camere Body Worn SJ 10 Professional, către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.
 6. Proiect de hotărâre privind prelungirea Contractelor de închiriere pentru ocuparea domeniului public și privat al Municipiului Dej, care expiră pe parcursul anului 2020.
 7. Proiect de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale pe anul 2020.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 2 din Hotărârea Consiliului Local Nr. 70/2011 privind aprobarea criteriilor proprii de acordarea ajutoarelor de urgență în bani, conform Art. 28 din Legea Nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
 9. Proiect de hotărâre privind acordarea de reducere de 50% din tariful unui abonament 1 – 30 de zile pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar al Municipiului Dej, inclusiv salariații din unitățile conexe (Clubul copiilor).
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local al Municipiului Dej și al instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții, Spital Municipal Dej.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a bazinului de înot didactic din Municipiul Dej și a unor măsuri de administrare acestuia.
 12. Proiect de hotărâre privind majorarea impozitului pe clădiri pe anul 2020 pentru imobilul din Dej, Strada Aurel Vlaicu, Nr. 8 proprietatea domnilor  Purdea Tiberiu și Purdea Adelina Gabriela.
 13. Privind majorarea impozitului pe clădiri pe anul 2020 pentru imobilul din Dej, Strada Nicolae Iorga, Nr. 1, proprietatea SC UNICARM SRL.
 14. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare