Conectează-te cu noi

Naţional

Mâine începe BAC 2021 | Ce este interzis să faci

Publicat acum

pe

Examenul de bacalaureat 2021 începe mâine cu proba la limba și literatura română. Ministrul Educației a anunțat că 114.000 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a – echivalentul a 77% din numărul total – s-au înscris la examen.

Bacalaureatul 2021 se susține la disciplinele: limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Proba la limba română va începe la ora 9, iar elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Probele de examen vor fi supravegheate video. Pentru rezolvarea subiectelor la română la BAC 2021, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Este interzisă introducerea în sălile examen a unor obiecte, precum ghiozdane, poșete etc., precum și accesul cu orice fel de lucrări – manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. Este interzis de asemenea să se intre în sală cu telefonul mobil.

Evaluarea lucrărilor la BAC 2021 – română va fi făcută de doi profesori evaluatori. Pentru a trece examenul de bacalaureat, este nevoie de minim nota 5 la fiecare materie, însă de o medie aritmetică finală de minim 6.

Există și o doua sesiunea de bacalaureat, în luna august. Spre deosebire de anul 2020, nu va exista și o sesiune specială, pentru cei bolnavi sau carantinați din cauza Covid-19.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER