Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Marșul pentru viață” la Dej. Sute de persoane au mărșăluit pe străzile orașului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Marsul pentru viata (37)

În municipiul Dej s-a desfășurat azi ”Marșul pentru viață”, eveniment organizat de Asociația Stânca în parteneriat cu factorii locali.

Evenimentul se desfășoară anual, simultan, în mai multe oraşe din România şi are că scop afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei, şi totodată susţinerea familiei tradiţionale creştine şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

Deschis participării tuturor dejenilor, confesiunilor religioase și formațiunilor politice, ”Marșul pentru viață” s-a bucurat de un real succes la Dej – deși s-a aflat la prima ediție, sute de persoane răspunzând ”prezent” invitației de a participa la evenimentul care şi-a propus să conştientizeze valoarea fiecărei vieţi umane.

După rostirea rugăciunii ”Tatăl Nostru” și intonarea Imnului Național al României, reprezentantul Asociației Stânca, alături de primarul Morar Costan și de preoți din cadrul tuturor confesiunilor religioase din Dej au luat cuvântul și au vorbit despre importanța vieții, familiei și copiilor. Dejeanca Anda Dimitriu, invitată special la eveniment, a interpretat melodia ”Pentru totdeauna”, stârnind ropote de aplauze, după care dejenii – ”înarmați” cu pancarte, steaguri și bannere pro-viață – au pornit în marș pe străzile orașului.

Mesajul pe care am dorit să îl transmitem prin tema acestui an, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, a fost că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci ele se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular”, au transmis organizatorii.

De asemenea, Asociaţia Stânca a lansat în cadrul școlilor din Dej două concursuri, unul de desen și unul de eseuri/compuneri cu tema ”Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”. Premierea celor mai bune lucrări realizate a avut loc, astăzi, în cadrul evenimentului ”Marșul pentru viata”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER