Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Medic clujean acuzat că şi-a lăsat soţia să opereze, timp de 9 ani. Ce sancţiune a primit

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Un medic clujean este acuzat că şi-a lăsat soţia să opereze, timp de 9 ani, deşi femeia nu avea acest drept, pentru că era rezident. Doctorul a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni. Deputatul Emanuel Ungureanu, care a semnalat cazul, spune că dosarul a fost muşamalizat, scrie Mediafax.

Potrivit raportului de anchetă al Ministerului Transporturilor, de care aparţine Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, medicul Marius Nistor din cadrul Compartimentului oftalmologie al unităţii medicale a direcţionat o parte din pacienţi, în perioada în care aceştia erau internaţi în spital, pentru investigaţii medicale la o clinică privată care nu avea contract cu spitalul.

În perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Nistor Marius Cristian a permis unui terţ neacreditat, respectiv d-nei dr. Nistor Crina Melania (soţia d-lui dr. Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu Spitalul Clinic CF Cluj şi/sau repartiţie ca medic rezident. Dr. Nistor Marius Cristian a direcţionat o parte din pacienţi în perioada în care aceştia erau internaţi în spital pentru investigaţii medicale la o clinică privată ce nu avea relaţie contractuală cu spitalul, în situaţia în care o parte din investigaţiile respective erau contractate de unitate în baza unor contracte interclinice”, se arată în documentul citat.

Membrii comisiei de anchetă a Ministerului Transporturilor au stabilit că faptele săvârşite de Marius Nistor reprezintă „abateri disciplinare”, prin încălcarea Regulamentului intern al Spitalului Clinic CF, a contractelor colective de muncă anuale 2009-2019 şi a legislaţiei sanitare în vigoare.

Comisia de cercetare disciplinară prealabilă a propus sancţionarea lui Marius Nistor cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 5%, dar managerul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca a decis ca sancţiunea finală aplicată medicului să fie reducerea cu 10% a salariului de bază pe o durată de 3 luni.

Soţia acestuia, Crina Nistor, nu a putut fi sancţionată, deoarece nu avea niciun contract cu spitalul clujean.

Potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii, Crina Nistor a fost în perioada 19.10.2005-19.10.2010 medic specialist medicină de familie, în perioada 10.10.2010-03.08.2014 medic rezident oftalmologie, iar abia din 17.10.2018 a devenit medic specialist oftalmologie.

De asemenea, într-un raport al DSP Cluj legat de cazul de la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, directorul unităţii, Silviu Albu, a precizat că nu a fost notificat şi nu şi-a dat acordul ca soţia lui Marius Nistor să efectueze o parte din pregătirea din rezidenţiatul de oftalmologie la Spitalul Clinic CF.

De asemenea, din registrele spitalului reiese că, începând cu 2011, Crina Nistor, rezident oftalmologie, apare ca operator 2 în diverse operaţii, deşi nu avea acest drept.

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR), cel care a semnalat cazul de la Spitalul CF Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul a fost muşamalizat de DSP Cluj şi de conducerea UMF Cluj-Napoca, „astfel că nimeni nu-şi asumă răspunderea cu privire la pregătirea profesională a soţiei medicului oftalmolog Nistor”.

Conducerea DSP Cluj ar fi trebuit demisă de foarte mult timp. Incompetenţa şi indolenţa celor care conduc această instituţie sunt de notorietate. Cine răspunde de faptul că medicul Crina Nistor a practicat, fără drept, oftalmologia, timp de 10 ani? Culmea penibilului, singura sancţiune în acest caz, derizorie, de altfel, a fost aplicată de Ministerul Transporturilor, 10% reducere din salariul medicului Marius Nistor”, a spus Ungureanu.

Ştiri din zonă

Încă trei persoane infectate cu COVID-19, declarate VINDECATE, la Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au anunțat în această seară că încă trei persoane infectate cu COVID-19 au fost externate, la Cluj.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani din județul Cluj și de două femei – una de 32 de ani din Dâmbovița și alta tot de 32 de ani, însă din Bistrița. Toate cele trei persoane au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

În total, 19 persoane au fost declarate vindecate, la Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ACCIDENT pe A3. Un TIR s-a răsturnat – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Un accident de circulație a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 16:45, pe A3, între Turda și Gilău.

Din primele informații, conducătorul unui ansamblu de vehicule – un bărbat de 43 de ani, din comuna Deda, județul Mureș – în timp ce se deplasa pe autostrada A3 din direcția Gilău spre Turda, pe fondul altor preocupări, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat, pătrunzând pe sensul opus, unde a provocat avarierea parapeților despărțitori.

În urma accidentului rutier, conducător a fost transportat la spital pentru investigații, acesta acuzând dureri costale.

Banda 2 de pe ambele sensuri de mers este blocată, traficul desfășurându-se pe banda de urgență, fiind dirijat de către polițiști.

Se pare că autovehiculul transporta cărucioare pentru supermarket.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Beclean | Le-a ascuns medicilor că a avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19, iar acum e cercetată penal

Publicat acum

pe

loading...

O femeie din Beclean, care a ascuns faptul că a avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19, este cercetată penal.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean cercetează penal o femeie care s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Beclean în 28 și 30 martie 2020, iar când a fost întrebată dacă a avut contact cu vreo persoană infectată cu coronavirus a spus că nu.

Conform comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în 28 martie, soțul femeii a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița – secția Boli Infecțioase cu simptome specifice COVID-19. Ulterior, pe 31 martie, bărbatul a fost diagnosticat pozitiv.

Femeia este acum cercetată pentru infracțiunea de fals în declarații.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare