Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Medic clujean acuzat că şi-a lăsat soţia să opereze, timp de 9 ani. Ce sancţiune a primit

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Un medic clujean este acuzat că şi-a lăsat soţia să opereze, timp de 9 ani, deşi femeia nu avea acest drept, pentru că era rezident. Doctorul a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni. Deputatul Emanuel Ungureanu, care a semnalat cazul, spune că dosarul a fost muşamalizat, scrie Mediafax.

Potrivit raportului de anchetă al Ministerului Transporturilor, de care aparţine Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, medicul Marius Nistor din cadrul Compartimentului oftalmologie al unităţii medicale a direcţionat o parte din pacienţi, în perioada în care aceştia erau internaţi în spital, pentru investigaţii medicale la o clinică privată care nu avea contract cu spitalul.

În perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Nistor Marius Cristian a permis unui terţ neacreditat, respectiv d-nei dr. Nistor Crina Melania (soţia d-lui dr. Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu Spitalul Clinic CF Cluj şi/sau repartiţie ca medic rezident. Dr. Nistor Marius Cristian a direcţionat o parte din pacienţi în perioada în care aceştia erau internaţi în spital pentru investigaţii medicale la o clinică privată ce nu avea relaţie contractuală cu spitalul, în situaţia în care o parte din investigaţiile respective erau contractate de unitate în baza unor contracte interclinice”, se arată în documentul citat.

Membrii comisiei de anchetă a Ministerului Transporturilor au stabilit că faptele săvârşite de Marius Nistor reprezintă „abateri disciplinare”, prin încălcarea Regulamentului intern al Spitalului Clinic CF, a contractelor colective de muncă anuale 2009-2019 şi a legislaţiei sanitare în vigoare.

Comisia de cercetare disciplinară prealabilă a propus sancţionarea lui Marius Nistor cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 5%, dar managerul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca a decis ca sancţiunea finală aplicată medicului să fie reducerea cu 10% a salariului de bază pe o durată de 3 luni.

Soţia acestuia, Crina Nistor, nu a putut fi sancţionată, deoarece nu avea niciun contract cu spitalul clujean.

Potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii, Crina Nistor a fost în perioada 19.10.2005-19.10.2010 medic specialist medicină de familie, în perioada 10.10.2010-03.08.2014 medic rezident oftalmologie, iar abia din 17.10.2018 a devenit medic specialist oftalmologie.

De asemenea, într-un raport al DSP Cluj legat de cazul de la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, directorul unităţii, Silviu Albu, a precizat că nu a fost notificat şi nu şi-a dat acordul ca soţia lui Marius Nistor să efectueze o parte din pregătirea din rezidenţiatul de oftalmologie la Spitalul Clinic CF.

De asemenea, din registrele spitalului reiese că, începând cu 2011, Crina Nistor, rezident oftalmologie, apare ca operator 2 în diverse operaţii, deşi nu avea acest drept.

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR), cel care a semnalat cazul de la Spitalul CF Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul a fost muşamalizat de DSP Cluj şi de conducerea UMF Cluj-Napoca, „astfel că nimeni nu-şi asumă răspunderea cu privire la pregătirea profesională a soţiei medicului oftalmolog Nistor”.

Conducerea DSP Cluj ar fi trebuit demisă de foarte mult timp. Incompetenţa şi indolenţa celor care conduc această instituţie sunt de notorietate. Cine răspunde de faptul că medicul Crina Nistor a practicat, fără drept, oftalmologia, timp de 10 ani? Culmea penibilului, singura sancţiune în acest caz, derizorie, de altfel, a fost aplicată de Ministerul Transporturilor, 10% reducere din salariul medicului Marius Nistor”, a spus Ungureanu.

Ştiri din zonă

CLUJ | Șofer filmat în timp ce conducea pe contrasens și a făcut accident – VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Un şofer a fost filmat pe contrasens, pe o stradă intens circulată din Cluj-Napoca. Există suspiciuni că era drogat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe.

Şoferul a fost filmat conducând pe contrasens de către un alt participant la trafic din Cluj-Napoca, iar apoi imaginile au fost postate pe Facebook.

În imagini se poate observa cum maşinile care vin din faţă încearcă să-l evite, însă la un moment dat loveşte un alt autoturism.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Şoferul, un tânăr de 20 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 860 de lei şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, după ce conducătorul auto a acroşat în trafic un alt autoturism. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, dar a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge şi urină pentru a se stabili dacă a consumat substanţe interzise. În funcţie de rezultatul de la IML, dacă va fi pozitiv, i se va întocmi dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, au spus reprezentanţii IPJ Cluj, potrivit Mediafax.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Pentru o mai mare siguranță în trafic, la Gherla și Iclod au fost înființate PATRULE ȘCOLARE – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Elevii din Gherla și Iclod, sub atenta supraveghere a polițiștilor de proximitate și a celor rutieri, au grijă ca ai lor colegi să ajungă în siguranță la școală, iar ceilalți participanți la trafic să respecte regulile de circulație.

Suntem convinși că acest parteneriat care reunește polițiști, cadre didactice, elevi și părinți, o să conducă la un plus de siguranță în trafic a celor mici și la responsabilizarea celor mai mari”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Prin această formulă, elevii transpun în practică, în condiții reale de trafic, cunoștințele dobândite în cadrul activităților de educație rutieră.

Tot în cadrul acestui proiect, polițiștii vor lua măsuri, potrivit competenței, pentru verificarea și marcarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni, în special a celor din proximitatea școlilor.

În prezent, aceste patrule funcționează în proximitatea Școlii Generale de la Iclod și a Școlii Generale nr. 1 din Gherla, însă ne dorim ca acest proiect să fie extins și să se aplice în cât mai multe zone”, au conchis cei de la IPJ Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Mobilizare exemplară a Poliției Cluj! Minor de 7 ani dat dispărut, găsit în 25 de minute – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – IPJ Cluj
loading...

Luni dimineață, 18 noiembrie, s-a dat alarma la Poliția Municipiului Cluj-Napoca, după ce Luca nu a ajuns la școală.

Toate efectivele de poliție aflate pe teren, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au pornit în căutarea acestuia.

La ora 07:40, băiețelul de 7 ani a fost lăsat de bunic în fața școlii, din cartierul Zorilor, însă ulterior părinții au fost anunțați de cadrele didactice că nu a ajuns la cursuri.

În 25 de minute de la sesizare, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție l-au găsit pe Luca la câteva străzi distanță de unitatea școlară, puțin dezorientat.

Discuția avută cu polițiștii l-a ajutat să se destindă și să promită în fața acestora că nu va mai pleca nicăieri fără să-și anunțe părinții.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare