Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Medic clujean acuzat că şi-a lăsat soţia să opereze, timp de 9 ani. Ce sancţiune a primit

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Un medic clujean este acuzat că şi-a lăsat soţia să opereze, timp de 9 ani, deşi femeia nu avea acest drept, pentru că era rezident. Doctorul a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni. Deputatul Emanuel Ungureanu, care a semnalat cazul, spune că dosarul a fost muşamalizat, scrie Mediafax.

Potrivit raportului de anchetă al Ministerului Transporturilor, de care aparţine Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, medicul Marius Nistor din cadrul Compartimentului oftalmologie al unităţii medicale a direcţionat o parte din pacienţi, în perioada în care aceştia erau internaţi în spital, pentru investigaţii medicale la o clinică privată care nu avea contract cu spitalul.

În perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Nistor Marius Cristian a permis unui terţ neacreditat, respectiv d-nei dr. Nistor Crina Melania (soţia d-lui dr. Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu Spitalul Clinic CF Cluj şi/sau repartiţie ca medic rezident. Dr. Nistor Marius Cristian a direcţionat o parte din pacienţi în perioada în care aceştia erau internaţi în spital pentru investigaţii medicale la o clinică privată ce nu avea relaţie contractuală cu spitalul, în situaţia în care o parte din investigaţiile respective erau contractate de unitate în baza unor contracte interclinice”, se arată în documentul citat.

Membrii comisiei de anchetă a Ministerului Transporturilor au stabilit că faptele săvârşite de Marius Nistor reprezintă „abateri disciplinare”, prin încălcarea Regulamentului intern al Spitalului Clinic CF, a contractelor colective de muncă anuale 2009-2019 şi a legislaţiei sanitare în vigoare.

Comisia de cercetare disciplinară prealabilă a propus sancţionarea lui Marius Nistor cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 5%, dar managerul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca a decis ca sancţiunea finală aplicată medicului să fie reducerea cu 10% a salariului de bază pe o durată de 3 luni.

Soţia acestuia, Crina Nistor, nu a putut fi sancţionată, deoarece nu avea niciun contract cu spitalul clujean.

Potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii, Crina Nistor a fost în perioada 19.10.2005-19.10.2010 medic specialist medicină de familie, în perioada 10.10.2010-03.08.2014 medic rezident oftalmologie, iar abia din 17.10.2018 a devenit medic specialist oftalmologie.

De asemenea, într-un raport al DSP Cluj legat de cazul de la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, directorul unităţii, Silviu Albu, a precizat că nu a fost notificat şi nu şi-a dat acordul ca soţia lui Marius Nistor să efectueze o parte din pregătirea din rezidenţiatul de oftalmologie la Spitalul Clinic CF.

De asemenea, din registrele spitalului reiese că, începând cu 2011, Crina Nistor, rezident oftalmologie, apare ca operator 2 în diverse operaţii, deşi nu avea acest drept.

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR), cel care a semnalat cazul de la Spitalul CF Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul a fost muşamalizat de DSP Cluj şi de conducerea UMF Cluj-Napoca, „astfel că nimeni nu-şi asumă răspunderea cu privire la pregătirea profesională a soţiei medicului oftalmolog Nistor”.

Conducerea DSP Cluj ar fi trebuit demisă de foarte mult timp. Incompetenţa şi indolenţa celor care conduc această instituţie sunt de notorietate. Cine răspunde de faptul că medicul Crina Nistor a practicat, fără drept, oftalmologia, timp de 10 ani? Culmea penibilului, singura sancţiune în acest caz, derizorie, de altfel, a fost aplicată de Ministerul Transporturilor, 10% reducere din salariul medicului Marius Nistor”, a spus Ungureanu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER